Letölthető bútorok a MOME hallgatóinak tervezésében

A múlt héten harangoztuk be a MOME, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design projektet, melynek lényege, hogy a költséghatékony anyagokból megvalósítható bútorok tervrajzait a tervezők ingyenesen letölthetővé teszik, így bárki számára elérhetőek. A múlt heti cikkben csak a bútorok rendereit tudtuk megmutatni, mostanra azonban elkészültek a bútorfotók, így valóságosabb képet kaphatunk a projektben megvalósuló tárgykollekcióról.

Bálint_András

A MOME tervei szerint a projekt több éven keresztül zajlik, minden évben meghatározott tematikával. 2015-ben, az induláskor Az első otthonom” volt a központi gondolat. Az egyetem hallgatói olyan bútorokat terveztek, amelyek szerintük a leghasznosabbak az önálló, felnőtt élet kezdetekor. A diákok faipari konzultációs partnerei és a kiállításon látható bútorok kivitelezői önként jelentkező magyar asztalosipari cégek voltak. Az üzemek részvételét a projektben a Bútorszövetség szervezte és koordinálta, valamint az elkészült munkák kivitelezési költségeit a szövetségi tagok állták. A bárki számára online, ingyenesen elérhető, több mint egy tucat bútor között előszobarendszer, kisméretű tároló és ülőke egyaránt található. 

Németh_Paula_02

A projekthez egy önálló, háromnyelvű honlapot fejlesztett az egyetem, amely szintén hallgatói munkaként készül el. A kivitelezéshez szükséges gyártmányrajzok 2015. április 15-től a projekt website-járól – www.downloaddesign.hu – tölthetők le. A Download Design végeredménye a Hungexpo OtthonDesign szakvásárán, egy 60 m²-es kiállítás formájában lesz látható. A kiállítás zárása után a bútorok jótékony célra kerülnek felajánlásra.

Gárdos_Fanni_PÜTÜR_01

A bútorok április 15-től 19-ig megtekinthetők a Hungexpo OtthonDesogn kiállításának keretében, illetve a kiállított tárgyak bemutatásához egy konferencia is kapcsolódik április 15-én szerdán, 15.00 órai kezdettel!

Download Design kiállítás: 2015. április 15−19., OtthonDesign kiállítás

(4. otthonteremtési szakkiállítás, Hungexpo, G pavilon, 305B stand)

Download Design konferencia: 2015. április 15. 15:00−18:00-ig

(Hungexpo, G pavilon VIP konferenciaterem)

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen az oldalon lehet:http://otthon-design.hu/hu/konferencia-regisztracio-nem-kamara