Idén ismét ARTplacc Tihanyban!

Július végén Tihanyba költözik a hazai kortárs művészet és design színe java – az ARTplacc nagyszerű programmal, design showroommal, workshopokkal, beszélgetésekkel, színházzal, koncertekkel várja az érdeklődőket július 22. és 26. között a tihanyi révnél!

01

A hazai, fiatal kortárs kultúra legmenőbb intézményeit, produkcióit, alkotóit és előadóit kínálja a tihanyi ARTplacc kortárs művészeti és design jamboree, július 22-től július 26-ig, a Balaton partján, a tihanyi révnél. Kiállítások és mozi, zenekarok, design, DJ-k és fotóbloggerek, étel, ital, kortárs tánc, színház, irodalom függőágyak. Az ARTplacc a nyár egyik legizgalmasabb eseménye lesz.

Mi az ARTplacc?

Olyan esemény, amelyből nincs másik. Ötnapos kortárs művészeti kerti parti a Balaton egyik legszebb helyszínén, a tihanyi rév melletti folyamatosan épülő művészeti parkban. Biztosak lehetünk abban, hogy nagy dolgok fognak itt történni idén és a jövőben is, hiszen a hazai kortárs művészet és design vezető intézményei, alkotói, előadói végre együtt képviseltetik magukat. Képzőművészet, design, film, színház, zene, irodalom és gasztronómia. Lampionok, függőágyak, balatoni étel-ital, nappal piknik hangulat, napnyugtától dj-k és buli a fák alatt a parti homokban.

10501772_1185212501494752_7043144075773534678_n

Miért és kiknek?

Az ARTplacc szervezőgárdája művészeti és design bemutatkozó helyet szeretne teremteni a tihanyi révnél, balatoni települések között a kortárs kultúra kapcsolódási pontjait kiépíteni, úgy, hogy közben a hazai kreatív szereplők között is szorosabbra fűzzék a szálakat. Amellett, hogy a fesztivál a hazai kortárs képzőművészet és az idei évtől a design egyik kihagyhatatlan eseménye, egyben egy olyan hatalmas kerti parti is, ahol vegyülhetnek egymással a művészeti ágak képviselői és a kultúrhelyek törzsközönségei. Itt egymásra találhatnak az újdonságokra kíváncsi látogatók és a hazai progresszív művészek, előadók és alkotócsoportok.

11026062_1177811535568182_2734773482263642583_n

Mi lesz még?

A tematikusan felépülő ötnapos rendezvényen a felsorolt művészeti ágak programjai mellett egyaránt lesznek workshopok, beszélgetések, interaktív foglalkozások, külön a legfiatalabb korosztály számára is. A délután a szakmai beszélgetéseké, a gyerekszínházi és egyéb családi programoké, melyek aztán, az éjszaka közeledtével folyamatosan váltanak át a szórakozásba: minden este lesz mozi és színházprogram, naplementekor felvezető, warm up szettek, majd az élőzenés koncertek után ismét DJ-k szelektálják a zenét.

A művészeti programban különféle projektekkel vesz részt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Ludwig Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola és idén először a Design Terminál is.

1524997_1178655668817102_539630723480760419_n

Kik lesznek?

Itt és most csupán néhányat emelünk ki az idei ARTplacc több mint száz izgalmas fellépőjéből, szereplőjéből és kiállítójából.

képzőművészek (a teljesség igénye nélkül): Bartha Máté, EJTech (Esteban de la Torre, Kárpáti Eszter Judit), Hitka Viktória, Klenyánszki Csilla, Kovách Gergő, Nemmivoltunk Crew, No Signal Blue, Péli Barna, Puklus Péter, Sec.Co & Fresh K.O., Szombat Éva

designerek (a teljesség igénye nélkül): ab concrete, Anna Amélie, Balcsi Original & DVA, Beton workshop, Eperfa, Hard Body Hang, Hannabi, Kezemura, Kis Balatonhatározó, Kiss Miklós, Logifaces, Lublóy Zoltán, MONGE design, Nemesi Anna, NUBU, Pelso, Pos1t1on, Rollark, Rubidium, Szövetség39, The FOUR.

zenekarok: Gustave Tiger, MYGL, Dorothy’s Legs, Polar Dear, Gazsi Rap Show, Blahalouisiana

dj-k: Tesco Disco, Klág Dávid (Index) és Libor Anita (Index) – Index kultrovat warm up dj set, Popméter, Decentralizált Pálmafák

Irodalom: a MOME Irodalmi Intézet tagjai, a Gömbhalmaz alkotócsoport szerzői, Csodaceruza magazin, Peter Balko író (SK), a budapesti Szlovák Intézet támogatásával. Szabó Imola Julianna “betűéspixelrakodómunkás”, Kemény Zsófi író-slammer, Nagy Eszteranna (PoetVlog)

A fesztivál részletes programja ITT található.