mo_st_ – moholy-nagy tipofotó kiállítás és workshop

Moholy-Nagy László gondolkodásmódja és a Tipofotó című írása napjainkban aktuálisabb, mint valaha. A digitális világ, amelyben élünk újraértelmezte az anyaghoz való viszonyunkat, a manuális technológiákhoz a digitális generáció új szemlélettel, ösztönösen nyitottan nyúl. Hogyan értelmezi át a fiatal művészgeneráció a klasszikus fotográfia és a tipográfia kortárs viszonyát, hogyan jeleníti meg a Moholy-Nagy féle gondolatot ma, hogyan tervez betűt a Bauhaus szellemiségi örökségének új viszonyrendszerében? Ezekre ad választ a mo_st_ című kiállítás, amely könyvbemutatóval együtt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjainak a munkáiból válogat.

elekg1

Megnyitó: 2015. szeptember 25., 18:00

Nyitva: 2015. szeptember 25.- október 24.

Helyszín: Ponton Galéria

A tárlathoz kétnapos workshop kapcsolódik. Digitális vagy analóg? Alkotási folyamat vagy egy speciális tervezési módszer kialakítása? Egyik sem és mindegyik egyszerre. Szabad kísérletezés betűvel, térrel, fénnyel a poszt-digitális korban. Műfaj és médiumfüggetlen experimentális workshop a MOME oktatóinak (Balla Dóra, Katyi Ádám és Ulrich Sára) vezetésével, amely a tipográfia és a fotográfia kortárs kapcsolódási lehetőségeit keresi, analizálja. Szükséges felszerelés: laptop képszerkesztésre alkalmas programmal és bármilyen fotózásra alkalmas kamera vagy mobil eszköz (pl. okostelefon)

bbII 0

További információ: momegraphic.mome.hu

A workshopon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges: momegraphic@mome.hu, az előzetes regisztráció záró időpontja: 2015. szeptember 20. Időtartam: 2015. szeptember 26-27. 11:00- 17:00

Nyilvános záró prezentáció: 2015. szeptember 27., 17:00

Helyszín: Ponton Galéria

Szervező:  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem