DIALOGUE – Fiatal finn és magyar divattervezők a MONO Art and Design-ban

A Finnagora szervezésében a Design Hét ideje alatt megvalósuló TILA kiállítás keretében különleges tárlattal egészül ki a kortárs hazai és finn textiltervezés négy sikeres fiatal tervezőjének kiállítása: a feltörekvő finn és magyar divatmárkák mellett a MOME és a Helsinki Metropolia University of Applied Sciences textiltervező hallgatóinak friss munkáit is láthatják a MONO Design and Art látogatói szeptember 26. és október 4. között.

Aino_Falck

A kiállítás keretében bemutatkozó fiatal finn textiltervezők kötött anyagokkal foglalkoznak, a MOME hallgatóinak munkáival közös kiállítás keretében egyfajta vizuális dialógusként reflektálnak egymásra a két ország fiatal tervezőinek munkái, melyeket október 4-ig láthatanak az érdeklődők a MONO Art and Design Kossuth Lajos utcai bemutatótermében.

Eveliina_Pyykonen

A  Metropolia University fiatal finn tervezői jacquard mintás kötött anyagaikat mutatják be a kiállítás keretében, melyek a “My Fashion Design Philosophy ” témában születtek.

Elina_Heilanen

A MOME és a Metropolia University of Applied Sciences 1998-ban kezdett el közösen dolozni és lehetőséget teremteni az intézmények hallgatói és oktatói számára megismerni egymás oktatási módszerét a hallgatók és az oktatók kölcsönös vendégüllátásával. A két intézmény nem most szervez először közös kiállítást sem.

Niina_Paloranta

Az idei közös munka apropója a két egyetem oktatási vívmányainak és tapasztalatainak megosztása tanár és diákcsere programok keretében, melynek fináléjaként valósul meg a két ország hallgatóinak közös kiállítása.

Maija_Luoma

A kiállítás kurátorai Remete Kriszta és Tuija Nieminen, a MOME és a Metropolia oktatói voltak. A kiállítás október 4-ig látható a MONO Art and Design bemutatótermében.