♥ Malinovka ♥

Ez a bejegyzés kicsit több, mint 2 éve született és gondolkoztam erősen, hogy írjak-e újat, vagy hasznosítsam inkább újra ezt a korábbit annak kapcsán, hogy felkerültek a Malivoka termékek a Stilshopba? Végülis úgy döntöttem, hogy csak a képeket frissítem ott, ahol indokolt, hiszen a tartalom változtatás nélkül a mai napig ugyan olyan érvényes, mint anno 2 éve. Fogadjátok – újfent – szeretettel!

A Malinovka, Szolnoki-Szendrődi Judit márkája, amelyet a Mono Art & Designban láttam először, aztán ismerősként üdvözöltem már a füzeteket a Ludwig Múzeum ajándékboltjában, majd pedig a Bef_jezetl_n című könyvjáték kapcsán jött szembe ez a remek kollekció.

A Malinovka papírmárka különlegességét a természetes anyagok szeretete és a kivitelezés minősége mellett főképp a füzetek grafikái adják: Judit vizuális világa egyszerre minimalista, kedves, vicces és vidám – éppen ezért klasszul működik füzeteken, képeslapokon, textileken, vagy akár plakátok formájában is.

Judit, a Malinovka tervezője 15 éve foglalkozik grafikával és illusztrációval. 2005-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező és design menedzser szakán. A Malinovka egyébként vörösbegyet jelent: a nevet egy gyerekkori barátjától kapta Judit, ezt a becenevet használta levelezésük során. 2013-ban, amikor saját brandjét álmodta meg, a tárgyainak adta át ezt a számára kedves emlékeket hordozó nevet.

A Malinovka tárgyak tervezése és készítése során fontos szempont a környzettudatosság, a hagyományos eljárások használata és az alapanyagok, papírok karakterének hangsúlyozása. A letisztult, egyszerű formai megoldások, az anyagok evidenciális felhasználása biztosítja, hogy a grafikák, minták élhessenek, érvényesülhessenek és szerethető, személyes használati tárgyak szülessenek. A minták a természet formáira, a minket körülvevő tárgyak személyességére, ismétlődéseire utalnak. A grafikák általában először kézi rajzként, hagyományos technikák használatával születnek meg, majd digitálisan kerülnek véglegesítésre.

A Malinovka márkához szorosan kapcsolódó Bef_jezetl_n című könyv szintén egy nagyon szerehető projekt – Judit grafikái mellé Gál László szövegei társulnak és hoznak létre egy különleges könyvtárgyat, melynek életében az olvasó-rajzoló szerepe is meghatározó, hiszen a grafikák csak egy történet első néhány mondatát mesélik el, a lapok félig üresek, a mese ezerféleképp folytatódhat. Ja, mondanom sem kell, szerelmes történetről van szó ♥.

Letisztult, nyers grafikák, szabad asszociációs szövegek, kreativitásra ösztönző szöveges és rajzos felvetések invitálják személyes kalandra, interaktivitásra a könyv használóját. A könyvvel lehet játszani, ki lehet színezni, saját érzésekkel, érzelmekkel kiegészíteni. Finoman irányított asszociációs szerelmes könyv, amely teljes mértékben személyre szabható, egyedi emlékké formálható. A grafikák, a szövegek szabadon értelmezhetők és alakíthatók, személyes pillanatokkal és megfogalmazásokkal feltölthetők. Kreatív játék színekkel, szavakkal, szerelemmel.

Mostantól a Malinovka sokszínű kollekciója nem csak a Stilshop polcain, de a webshopunkban is elérhetőek, január 2-ig pedig zajlik épp nyereményjátékunk az Instagramon, aminek keretében 2018-as falinaptárat nyerhettek! A részletekért kövessétek az alábbi posztot! Sok sikert!

 

PLAY WITH US! This is our newyear’s #gift for you – WIN our #fav @malinovka_budapest #calendar with 12 amazing #handdrawn #illustration How to play: • Follow @stilshopbudapest & @malinovka_budapest • Mention 2 friends in a comment who would be happy to win – that’s it really! On the 2nd January we’ll let you know about the winner 📆📆📆 NYERJETEK VELÜNK! Újévi ajándékként kisorsoljuk nagy kedvenc Malinovka falinaptárunkat, melynek 12 gyönyörű illusztrációjában egész évben gyönyörködhettek! A játékban való részvételhez nincs más teendőtök, mint • követni a @stilshopbudapest -et és a @malinovka_budapest -et • és bejelölni 2 ismerősötöket, aki örülne a nyereménynek Január 2-án sorsolunk! Hajrá!

A post shared by Stilshop (@stilshopbudapest) on