Magyar Design: Litorigami

Idén is lesz Otthon Design kiállítás, ahol idén is helyet kap a fiatal hazai tervezőket bemutató Magyar Design szekció, ami annyiban különleges a korábbiakhoz képest, hogy az idei évben számos egyetemi vizsgafeladat és diplomamunka is látható lesz. A kiállítók bemutatására ezévben is a Stilblog kapott felkérést, melyet ezennel meg is kezdünk, ráadásul rögtön egy MOME-s diplomamunkával, Víg Aliz lampionjával!

15

Víg Aliz 2015-ben diplomázott az Otthon Design kiállításon bemutatkozó lámpával a MOME kerámiatervezés mesterképzésén. A diplomamunka témavezetője Kondor Edit volt.

A Litorigami világítótest tervezésekor a papírhajtogatás megkövestése volt Aliz célja. A meghajtott, meggyűrt papír porcelán formájában való megjelenítése lehetőséget teremt a papír és a porcelán minőségének átértelmezésére, melyek ilyen formán egy tárgy testében “változnak át”.

 07 02

“A lampion sorozat a többfajta osztás által különböző karaktereket jelenít meg. A technológia megismerését követően célom továbbfejleszteni a terméket, és egész termékpalettává kiegészíteni a sorozatot” – mondja Aliz a lámpák tervezéséről.

10

Témavezető: Kondor Edit

Konzulens: Köller Ferenc, Herend

Kivitelezés: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Fénytechnika: Jánosi András @ Lumokoncept Kft.;

Beton: Sípos Balázs @ High M manufacture

Fotó: Barbay Csaba @ Flashback

Az Otthon Design kiállítás április 6-tól 10-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén!

magyardesign_logo_2016_01