MIT KELL TUDNI A KREATÍVIPARI KISVÁLLALKOZÁS SIKERÉHEZ

A Magyar Formatervezési Tanács immár 11. alkalommal jelentkezik naprakész gyakorlati útmutatójával a Start Up Guide című kiadvánnyal, amely főként a design területén tevékenykedő kreatív kisvállalkozások támogatását célozza, ám minden induló kisvállalkozó számára tartalmaz hasznos információkat. A folyamatosan változó gazdasági környezet elvárásainak megfelelően aktualizált kiadvány segítséget nyújt a kreativitás és az innováció integrációjához, így segítve vállalkozások születését és virágzását, valamint a meglévők fejlődését.

Screen Shot 2016-06-07 at 12.27.44

Az MFT küldetése, hogy közismertté tegye, és saját eszközeivel erősítse azt a pozitív hatást, amelyet a design gyakorol a gazdaságra például az életminőség javításában, de mindenekelőtt a GDP növelésében. E folyamat szerves része a kreatívipari vállalkozói ökoszisztéma kiszélesítése, az e területen tevékenykedő pályakezdő fiatalok támogatása, a vállalkozásalapítás ösztönzése. A cél egyértelműen a magyar gazdaság számára kiemelkedő fontosságú exportképes kreatív szellemi termékelőállítás segítése.

E küldetést és célt szem előtt tartva készült el a 2016-os Start Up Guide, amelyet elektronikus formátumban érhetik el a pályakezdők és az újrakezdő kreatívipari vállalkozók. A 2007-ben indult kiadvány új eleme a Médiatervezési 1×1, a kommunikációs kampány és médiavásárlás elméleti és gyakorlati ismertetője. Az eddigieknél nagyobb hangsúllyal szerepel a kiadványban az Online kommunikáció, új elemmel bővült a Finanszírozás alapkérdései fejezet, a hazai és uniós pályázatokon történő részvétel feladatainak ismertetése, valamint helyet kapott néhány hasznos tanács a potenciális befektetők figyelmét valóban felkeltő prezentáció elkészítéséhez.

Screen Shot 2016-06-07 at 12.29.14

A Magyar Formatervezési Tanács által gondozott Start Up Guide 11. díjmentesen letölthető ezen a linken!