Budapest Design Map 2016

Tegnap délelőtt egy különleges sajtótájékoztatón mutatkozott be a Design Világnapra megjelent Budapest Design Map idei, negyedik kiadása. A Printában megszervezett bemutatón nem csupán a térkép új verziójával ismerkedhettünk meg, hanem az idei Design Hét Budapest beharangozó eseményeként egy szuper izgalmas szita workshopon is résztvehettünk.

budapest_design_map_sajto_racmolnar_milan_35

A Budapest Design Map több mint száz budapesti lokációval – designboltokkal, bemutatótermekkel, műhelyekkel és szakmai intézményekkel – a városi designélet legátfogóbb turistakalauza. A kiadvány idei különlegessége, hogy a nyomtatott térkép fotói ún. kiterjesztett valóságot is rejtenek, melyek a Layar alkalmazás használatával fedhetők fel.

  • Töltsd le az Androidra és iPhonera ingyenesen letölthető Layar alkalmazást!
  • Olvasd be az AR logóval ellátott oldalakat!
  • Lapozz a képek között, kattints a videókért vagy navigálj el a márka FB vagy weblapjára! 

A Budapest Design Map ingyenesen letölthető és offline módban is teljes funkcionalitásában működő mobilalkalmazása név, alkotóterület és lokáció alapján kereshető struktúrában mutatja be Budapest meghatározó designpontjait, míg online módban használva a praktikus útvonaltervező funkció garantálja a tájékozódást az egyes célpontok között.

budapest_design_map_sajto_racmolnar_milan_01

A Design Hét Budapest idén ősszel a Design Anatomy szlogen mentén arra vállalkozik, hogy bemutassa az ember és épített környezete közötti kapcsolat sokféleségét, feltérképezze az emberi test és az őt körülvevő eszközök, tárgyak és terek viszonyait a bútorttervezéstől a divatig, az UX designtól a környezet lélekre gyakorolt pszichológiai hatásáig, mindebben fókuszálva a design gazdasági növekedésben betöltött szerepére. A korábbi évek hagyományait követve az idei évben is Tábori-Simon José grafikus tervezi meg a Design Hét Budapest arculatát, melyből kis ízelítőt kaptunk tegnap: a Design Anatomy szlogen tipó-változatával nyomhattuk a Printa szitaworkshopjában vászontáskát és posztert!

budapest_design_map_sajto_racmolnar_milan_06 budapest_design_map_sajto_racmolnar_milan_15 budapest_design_map_sajto_racmolnar_milan_18 budapest_design_map_sajto_racmolnar_milan_17

A Budapest Design Map nyomtatott kiadványa elérhető a város turistainformációs irodáiban, designüzleteiben és egyes belvárosi szórakozóhelyeken, a mobilalkalmazás letölthető az AppStore-ból és a Google Play webáruházból.

Gyertek el ma este a Design Világnap program keretében megrendezett MOME+ évadzáróra, ahol elérhető lesz a Budapest Design Map! Az izgalmas kerekasztalbeszélgetés után hatalmas buli, és meglepetés TATZ – MOME+ ideiglenes tetkó is lesz!

A remekül áttekinthető alkalmazást Tábori-Simon José grafikus tervezte, a fejlesztést a codebureau.hu végezte, a kiterjesztett valóság tartalmi elemeit a smartest.hu programozta. A Budapest Design Map a Design Hét Budapest kiadványa. A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft.

Fotók: Rácmolnár Milán