Nyitott műhelyek várnak a Design Héten

Különösen izgalmas és kivételes alkalom bepillantást nyerni a legsikeresebb hazai tervezők nyitott műhelyeibe, megtapasztalni, hol és hogyan készülnek a legnépszerűbb hazai design termékek, legyen szó divatról, kerámiáról, bútorról, vagy alkalmazásfejlesztésről!

Idén is folyatatódik a Design Hét Budapest egyik legnépszerűbb programsorozata, a Nyitott Stúdiók, melynek keretében az érdeklődők ellátogathatnak a legismertebb hazai designerek műhelyeibe és bepillanthatnak alkotói mindennapjaikba. A Nyitott Stúdiók keretében a hétköznapokon zárt ajtók mögött zajló izgalmas tervezési folyamatokkal, anyagokkal, eszközökkel, technológiákkal és az alkotási folyamat inspiratív tereivel találkozhatunk. 

studio_aadaam_racmolnar_milan9271
Studio Aadaam Fotó: Rácmolnár Milán
nubu_racmolnar_milan0480
NUBU Fotó: Rácmolnár Milán
nubu_racmolnar_milan0430
NUBU Fotó: Rácmolnár Milán

Idén a tárgytervező műhelyek palettája a legszínesebb a Nyitott Stúdiók programjában: a bútortervezés területét a kiváló minőségű, kárpitozott ülőbútorokat gyártó Hannabi, a vintage bútoroknak új életet adó Fabrika, a kreatív és különlegesen igényes gyermekbútorokat és kiegészítőket készítő Anuka és az egészen fiatal, ám annál ígéretesebb, első sorban a külföldi piac felé orientálódó Meonin műhelye képviselik. A papír szerelmesei ellátogathatnak a Karcsipapír stúdiójába és a Bomo Art papírmanufaktúra óbudai műhelyébe, ahol a mai napig kézi munkával készülnek a gyönyörű papírtermékek, naplók és füzetek. Az ékszertervezés alkotóterületét idén Ádám Krisztián, a kerámiatervezést pedig Konda Brigi műhelye képviseli. A tárgy- és rendszertervezés széles spektrumát átfogó tervezői attitűddel a Maform és a Szövetség ’39 tervezőirodájában ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

hannabi_racmolnar_milan8938
Hannabi
meonin_racmolnar_milan8876
Meonin Fotó: Rácmolnár Milán
anuka_racmolnar_milan9111
Anuka Fotó: Rácmolnár Milán

A divattervezés területéről három egészen különböző működési elvet valló márka mutatkozik be. A Nubu divatmárka sikereit mi sem fémjelzi jobban, mint újabb és újabb belvárosi üzleteik megjelenése. Hegedűs Zsanett, az AIAIÉ márka tervezője ezzel szemben kizárólag egyedi megrendelésre tervezi legkiválóbb minőségű textilekből készített öltözékeit budai műelyében, az YLKA Design Stúdió alkotóterébe látogatva pedig egyszerre öt feltörekvő fiatal divatmárka tervezőjével és egy különleges közösségi műhellyel ismerkedhetnek meg a látogatók.

hegedus_zsanett_racmolnar_milan6920
AIAIÉ Fotó: Rácmolnár Milán
ylka_racmolnar_milan7564
YLKA Design Stúdió Fotó: Rácmolnár Milán

Idén bemutatunk két olyan stúdiót is, ahol a tervezés egész évben zárt ajtók mögött zajlik: Balogh Balázs médiadesign stúdiójában látványtervek, grafikai arculatok, színházi és filmes díszletek, kiállítás installációk születnek, a Cheppers fejlesztőinek irodájában pedig a legkorszerűbb webes és mobil alkalmazások UI és UX megoldásai, webdesign startégiák és felhő-megoldások látnak napvilágot.

balogh_balazs3_racmolnar_milan
Balogh Balázs/Studio That’s it Fotó: Rácmolnár Milán
cheppers_racmolnar_milan8698
Cheppers Fotó: Rácmolnár Milán

A Nyitott Stúdiók programjai ingyenesen látogathatók, de a részvétel regisztrációhoz kötött! A regsiztrációval kapcsolatos információk megtalálhatók a Design Hét Budapest weboldalán szeptember 1-től. A Design Hét Budapest a hazai kreatív ipar legnagyobb volumenű fesztiváljaként több, mint száz eseménnyel várja a szakma képviselőit, a hazai vállalkozások gazdasági döntéshozóit és a nagyközönséget 2016. szeptember 23. és október 2. között.

A Design Hét Budapest védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség.

Fotók: Rácmolnár Milán