Art-Craft-Design jótékonysági aukció

A Mosoly Alapítvány tevékenységével arra vállalkozott, hogy a kórházi ellátásban részesülő beteg gyerekek számára a kórház dolgozóival együttműködésben különféle foglalkozásokkal és élményprogramokkal, mese- és művészetterápiás aktivitással segítse a gyógyulás folyamatát és enyhítse a traumatikus élményt a kicsik számára. A terápiás segítő tevékenység mellett november 23-án rendezik meg az Art – Craft – Design jótékonysági aukciót, melynek keretében kortárs magyar művészek és designerek legkiválóbb tárgyai kerülnek elárverezésre.

ma04

A Mosoly Alapítvány ingyenes mese- és művészetterápiáival 20 éve segíti az elsősorban onkológiai, hematológai eredetű, valamint más krónikus betegséggel küzdő gyerekeket abban, hogy feldolgozzák a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására és lélekben megerősödve vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának. Képzett terapeuták, szakemberek a mese, zene, képzőművészet, és a drámajáték eszközeit alkalmazva enyhítik a gyerekek lelki terheit. Hiánypótló programjaik immáron jelen van országszerte több kórházban, iskolában és egyéb terápiás helyszínen.

ma02

“Az árverésre fiatal kortárs magyar művészek, tervezők legjobbjainak tárgyaiból válogattunk objekteket, fotókat, üvegmunkákat, ékszereket, textil és kerámia műveket, különleges bútorokat. Célunk volt, hogy az alkotások hordozzanak magukban egy csipetnyit azokból a pozitív célokból, értékekből, minőségből, melyek a lelki gyógyulást segítő munkánk során minket is vezérelnek” – mondja Kiss Ádám, a Mosoly Alapítvány kuratóriumának elnöke.

ma01

A 2016. november 23-án első alkalommal megrendezésre kerülő Art – Craft – Design Jótékonysági Aukció egy hosszútávú, a kortárs művészetet és designt népszerűsítő projekt kezdő programja is egyben. Az aukció Dr. Spengler Katalin és Dr. Tóth Csaba szakmai vezetésével arra a tényre reflektál, hogy a 21. század trendjeit és a kortárs képzőművészet aktuális és jövőbeli folyamatait vizsgálva egyre dominánsabban fókuszba kerülnek a képző- és az iparművészet, illetve az alkalmazott művészetek közötti határterületek, az átjárások és a kapcsolatok. Az aukció művészeti kuratóriuma a fiatal kortárs magyar művészet és design legjobb műtárgyaiból válogat objekteket, fotókat, üvegmunkákat, ékszereket, textil és kerámia műveket, különleges bútorokat.

ma05

A 90-es évek óta számos neves art and design múzeum jött létre világszerte, egyre szaporodnak az ilyen jellegű kiállítások, aukciók. Bár az art, a craft és a design határterületein alkotó művészek száma és tevékenysége Magyarországon is egyre szignifikánsabb, a hazai művészeti világban és főként a műkereskedelemben még nem kapnak kellő figyelmet. A Mosoly Alapítvány aukciója az alapítványi feladatok mellett a művészek és alkotásaik promotálását, megismertetését is célozza.

A vacsorával egybekötött aukcióra ezen a linken lehet jelentkezni, a támogatás garantáltan jó helyre kerül!