Manage [it] Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Március 16-án, csütörtökön új eseménnyel jelentkezik a MOME Design-és művészetmenedzsment szakos hallgatók tematikus estje, amelynek témája ezúttal a TEAM lesz. A szervezők a de_form és az L2 grafikai stúdiók tagjaival fognak beszélgetni.

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. A designmenedzsment hallgatók az együttműködés mibenlétét szeretnék feltérképezni, kíváncsiak, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkeznek, amely módot ad, hogy bemutassák a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein és egy adott művészeti ágazat több eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívják meg.

A márciusi esemény résztvevői a csapatban való együttműködés tapasztalatiról és előnyeiről mesélnek majd, külön hangsúlyt fordítva a grafika területére. Kiderül majd az est folyamán, hogy mit gondolnak a saját vállalkozás lehetőségeiről, szerintük milyen tanulsággal jár belevágni egy saját márka létrehozásába. Az esemény szervezői rákérdeznek az önmenedzselés előnyeire és hátrányaira, valamint a hazai és külföldi piacon való érvényesülés lehetőségire. Az est moderátora Korn Anita, a szak végzős hallgatója.

[de_form]

Déri Enikő és Demeczky Nóra 2014-ben végeztek a MOME-n. Munkájuk során a legfontosabb számukra, hogy a puszta vizuális megjelenések helyett egy letisztult és erős koncepciót jelenítsenek meg, mindezt egy emocionális csavarral felpezsdítve. Feltűnő és ötletes megoldásaikkal olyan munkákban találkozhatunk, mint a 2015 és 2016-os Gallery Weekend Budapest arculata, a Színház és Filmművészeti Egyetem 150 éves fennállása alkalmából kivitelezett új vizuális megjelenése vagy a 2016-os budapesti Design Hét nyitókiállításának arculata. 

deform

[L2]

Lakosi Richárd és Lakosi Krisztián tervezőgrafikus-ikerpár a MKE-n végeztek és kollaborációjukból született meg az L2 grafikai stúdió. A négyzetszám az együttműködésük hatékonyságát mutatja: a közösen, csapatként létrehozott munka során sokkal többet képesek elérni, mint egyénileg. Hisznek a megfontolt, okos designban. Vizuális látásmódjuk a legalapvetőbb elemekből épül föl: leíró szimbólumokból és intenzív színekből. Vizuális nyelvezetüket olyan munkáikon érhetjük tetten, mint a Büttner borászat arculata, a Metro 4 projekt kiadványa.

L2_2880x1620_businesscard_surlo-min

Időpont: 2017. 03. 16. csütörtök, 19.00.

Helyszín: MOME Z, 1111 Bertalan Lajos utca 2.

Facebook esemény