Magyar Design 2017 – AB Concrete Design

Boldog Anita 2012-ben  diplomázott a a MOMÉ-n porcelántervezőként, diplomamunkája mégis egy úszó betonsziget volt. Azóta is betonnal foglalkozik, az egyetem után nem  sokkal megalapította az AB concrete Design márkát, aminek tulajdonosa és tervezője egy személyben. Anita munkái is láthatók április 5. és 9. között az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján.

– Hogyan írható le a munkáidra jellemző tervezői karakter?

– Folyton felfedező és kísérletező vagyok. A tervezés során az anyag tulajdonságaiból indulok ki, érdekelnek az új gyártás technológiák, anyagkeverékek és anyagtársítások.

– Milyen szempontok lebegnek előtted egy-egy tárgy tervezésekor?

– Az új formai megoldások és meglepő funkciók mellett fontos szempont, hogy hosszú távon, nagy darabszámban is egyszerűen és gazdaságosan előállíthatóak legyenek a termékek, állandó minőségben.

– Mit láthatunk Tőled az Otthon Design kiállításon, és mi benne az újdonság, az innováció?

– A Concretediction kollekciót, mely kétféle méretű polcból és fali fogasból áll, illetve a Blub mécses-és gyertyatartóinkból is lesz kint néhány. Ezek a legnépszerűbb termékeink, mivel ellentmondanak a betonnal kapcsolatos sztereotípiáknak és a puhaság érzetét keltik. Kint lesznek továbbá a CUBO képtartóink, melyek szintén nagyon közkedveltek, mivel nem vonják el a figyelmet a képről és egyszerűségük miatt bármilyen enteriőrben jól mutatnak. A kültéri termékeink közül a legkisebbek, az úszó növénytartók is megjelennek, amik az úszó betonszigeteink kisebb, kerti tavakba készült változatai.

– Mit vársz a kiállításon való megjelenéstől?

– A márka home decor termékvonalát szeretnénk itthon is népszerűsíteni, ehhez nagyon jó megjelenési lehetőség a Construma Magyar Design kiállítása. Mivel az AB termékeknél a betontól nem várt formai megoldásokkal és meglepően ‘puha’ tapintású felületekkel lehet találkozni, fontos, hogy élőben is minél több helyen találkozzanak az érdeklődők a termékekkel.

– Mit tartasz a márka legnagyobb sikerének?

– Büszke vagyok a vállalkozásomra, a sok fejlesztésre és újításra ami benne van, és arra, hogy nagy cégeket is a megrendelőink között tudhatunk, de még nagyon az elején járok. Az igazi siker az lesz, ha végig tudom vinni, amit elképzeltem.

abconcretedesign_shelf_hanger_concretediction_beton (1)

abconcretedesign_blub_tealightholders_beton (2)

– Mit szeretnél elérni, milyen cél lebeg előtted?

– A cél a folyamatos fejlődés és növekedés, az egyre szélesedő termékpaletta és az egyre profibb gyártási technológiák kidolgozása.

– Mire készülsz, min dolgozol éppen?

– Minden AB termék sorozatgyártásra készül, már a tervezéskor szempont, hogy nagy darabszámok is készülhessenek az adott formából. Ezek mellett újabban – részben kikapcsolódásképpen – a képzőművészeti iránnyal kezdtem el foglalkozni. Főként  a science-fiction filmek látványvilágának ihletésével, nagyobb méretű felület- és anyagkísérleteket készítek, kicsinyített tájképrészletek, terepmakettek lesznek.

md_banner_2017_628x96-01