Férfi ing divat 2017 nyarán

A férfi ing mindig trendi volt, és mindig az lesz. Ha egy férfi elegánsan akar öltözködni, kevés olyan kihagyhatatlan alapdarab van, mint az ing. Ám mint minden részlete a divatnak, ez sem marad változatlan. A jól megválasztott férfi ing az idei szezon divatjának is kulcseleme, lássuk, mire érdemes ügyelni a választáskor?

Regular fit helyett slim fit

A férfi ing sokkal leszabályozottabb ruhadarab, mint például a női blúz, mivel hivatalos, üzleti, ünnepi alkalmakra viselik elsősorban. Az erősebb nem öltözködése alapvetően sokkal konzervatívabb, hát még ilyen megjelenések esetén. Sem feltűnő minták, sem más kirívó jegyek nem szoktak ezen a darabon megjelenni, fontos a visszafogottság, elegancia. Így a tervezők játéktere szerényebb. Ám mégis találunk érdekességeket az új szezonban.

2017-ben a leginkább uralkodó a keskeny szabású, slim vonalvezetés, ami azt jelenti, az ingtestek válla keskeny, az ujjak sem bővek. A kifutókon az ejtett vállak urakodtak még bővebb szabás esetén is, mind a női, mind a férfi divatbemutatókon. Már egy évtizede eltűntek egyébként a bővebbre szabott ‘regular fit’ fazonok – ezeket például a Jóbarátok sorozat szereplőin csodálhatjuk meg.

A kisebb ingek nyilván a karcsúbb, kevésbé széles vállú férfiakon állnak jól, rájuk tervezték a szezonra jellemző oversize kabátokat, zakókat, és a kimondottan bő, rövid szárú nadrágokat. Felbukkantak óriásira méretezett ingek is a kifutókon, ezeket a nagyon divatkövető urakon fogjuk valószínűleg látni.

ferfi-ing-2017

Csíkos ing, csíkos nadrággal

Ebben a szezonban mindennek csíkosnak kell lennie, a pulóverektől kezdve a cipőkig mindenhol ez a minta uralkodik, az ingeken pedig ez az amúgy is igen jellemző minta még hangsúlyosabban jelen van. A halvány halszálka csíkostól a laza átlósan csíkosig sokféle formában megjelenik ez a motívum. Egy bármilyen csíkos és szűk szabűsú inggel tehát nem lőhetünk mellé idén nyáron.

Ezt a ruhadarabot persze nemcsak akkor vehetjük fel, ha kiöltözünk, egy laza alkalommal is remek megjelenést biztosít. Kitűnően öltöztet például a klasszikus fehér póló fölé húzott nyitott ing párosítás. Hordhatjuk a fehér pólót például a rendkívül stílusos legombolt gallérú úgynevezett Oxford-inggel, ami soha nem megy ki a divatból.

Lehet az ingünk szokatlan, élénkebb színű is egy fehér pólós párosításhoz, például bordó, vagy az idei divatszíneknél maradva sárga vagy lazacrózsaszín.

Egyes szakértők szerint ha izzadásra hajlamosak vagyunk, egyébként is érdemes az ing alá pólót venni. Ám ezt a legmelegebb nyári napokon fontoljuk meg.

Az idei nyár nagy visszatérője a divatban a klasszikus Cuban collars szabás, azaz a dupla galléros, elegánsan keskeny, rövidujjú kubai ing. A Sebhelyesarcú című film – és benne Tony Montana, a maffiavezér – óta ikonikus darab; idén egyszínű, csíkos vagy pálma mintás verziójában is tökéletesen trendi viselet.