#irnijo

Emlékszem, általánosban meg középiskolában szinte az összes osztálytársam kézírását ismertem. Manapság a legjobb barátaimét sem ismerném fel, persze ez teljesen természetes, csak éppen hiányzik. Hiányoznak a kézzel írt sorok, rövid üzenetek, a személyességnek ez a fajta vizuális élménye. A kézírás és a papírmánia összefügg. Sokan kérdezik, hogy van-e egyáltalán még valaki, aki kézzel vezet határidőnaplót, feladatlistát, aki kézzel ír noteszbe, vagy bárhová. Szerencsére van.

Amikor a Stilshopot elindítottuk, az volt a vágyam, hogy olyan design boltot hozzunk létre, ahol a termékek java része valamilyen módon kötődik a papírhoz, a kézíráshoz, ehhez a fajta közvetlen személyességhez. Mi papírosok pedig erősen összetartunk – a közös szenvedély erős barátságokat, jól működő szakmai kapcsolatokat és szuper kezdeményezéseket szül. Ilyen a Bomo Art #irnijo elnevezésű karácsonyi akciója is, ami a kézírás, a képeslapkultúra és a személyes üzenetek hagyományait hivatott életben tartani, feleleveníteni.

Karácsony alkalmával a Bomo azzal az ötlettel állt elő, hogy öt barátjának – köztük nekem is – küld egy-egy karácsonyi képeslapot, az akcióhoz tartozó közösségi média kampányt pedig arra használja fel, hogy minél többekhez eljusson ez a kedves kezdeményezés. A címzetteket arra kérték, hogy négy karácsonyi képeslapot küldjenek el barátaiknak, az ötödiket pedig vissza a kezdeményezőnek, azaz nekik.

Így aztán idén karácsonykor – sok év után először – újra írok képeslapot, mindjárt ötöt legalább. Azt találtam ki, hogy ha már képeslap, az én címzettjeim a Stilshop azon tervezői közül kerülnek ki, akik szintén gyönyörű, egyedi képeslapokat készítenek. És hogy ők kiket szerveznek be, egyelőre számomra még meglepetés, de nagyon remélem, hogy népszerűvé válik az akció és sokak postaládájaba kerül idén karácsonyi képeslap!

Design: Malinovka, Fotó: Zergi Bori -www.borcsaphoto.com
Design: Risoplant – Nosek Mimma
Design: ZUG Műhely

A játék résztvevőit a kezdeményezők arra kérik, hogy fotózzák le az általuk küldött képeslapokat, tegyék ki őket Facebookra és Instagramra és használják a #kuldenijo és #irnijo hashtageket. Ha megtetszett a kezdeményezés, csatalkozzatok, indítsátok el saját láncaitokat és lepjétek meg szeretteiteket kedves karácsonyi üdvözletekkel!