Magyar Design 2018 – Ungár Fanni

Ungár Fanni formatervező 2010 óta dolgozik saját márkaneve alatt. Formatervezőként leggyakrabban belső design-nal, bútor- és világítástervezéssel, illetve ideiglenes térinstallációkkal foglalkozik.

A minap a Clark Ádám téren frissen felhúzott Hotel Clark előtt bizajoztam el, és örömmel láttam, hogy a szálló főbejárata felett Fanni hatalmas Peak lámpája függ – arra gondoltam, hogy azért az elég menő dolog, hogy hazai tervezők munkáival büszkélkedik egy ilyen léptékű friss beruházás. S jóllehet a hotel belsőépítészetére az art deco stílusjegyei a legjellemzőbbek, Fanni lámpáira pedig inkább a modern minimalizmus, a világítótest a díszkivilágítással tökéletes összhangban találja meg a helyét a homlokzat egyik legmeghatározóbb design elemeként.

Fotó: Csudai Sándor / We love Budapest

“Az áttekinthető lendületes tárgyak híve vagyok.”

Fanni munkáira a kommunikatív és lendületes formák kialakítása, a minimalista megfogalmazás és a funkcionális anyaghasználat együttélése jellemző. Munkáiban fontos szerepet kap a tárgy mögöttes mondandója, hogy az alapvető funkcionalitáson túl képes legyen kapcsolatot teremteni a környezetével és a szemlélővel. Tiszta, érthető formatervre, az anyaghasználat és a felhasznált technológia segítségével karakteres, és kommunikatív eredményekre létrehozására törekszik. Az általános és szükséges tervezési szempontok mellett fenntartható megoldásokon és a jellegzetes, felismerhető karakterjegyek megjelenítésén dolgozik.

Fanni Peak lámpakollekciójának új darabjai az idei Otthon Design kiállítás Magyar Design standján mutatkoznak be!

Otthon Design – Magyar Design kiállítás

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00