Magyar Deisgn 2018 – Fészek Részek

A Fészek Részek bútorstúdió nem lehet ismeretlen az Otthon Design kiállítás rendszeres látogatói számára, hiszen Bergovecz László műhelye a korábbi évek során több alkalommal is jelen volt a Construmán. Az idei év sem kivétel – idén a természetbarát, fenntartható szellemiséget követő bútormárka legfrissebb darabjait láthatják a kiállítás vendégei.

Lackó miután a londoni Middlesex University formatervezés, belsőépítészet és alkalmazott művészeti szakán végezett, egy szintén londoni designbútor műhelyben kezdett dolgozni. Itt találkozott először a rendelésre készített, CNC maróval kialakított bútorok technikájával és az ebből adódó tervezési szabadsággal. 2013 végén költözött haza közel 7 év londoni élet után – és mivel itthon hasonlót se látott, létrehozott egy hasonló manufaktúrát egy jelentős különbséggel londoni munkahelyéhez képest: a koncepció szerint maradt a rétegelt nyír és CNC maró, de a Fészek Részek műhelyében a tervezéstől, a gyártáson keresztül minden környezetbarát módon történik. Lackó számára ugyanis kiemelten fontos, hogy bútorai ne csak szépek és különlegesek legyenek, de amennyire csak lehet környezetbarátok is. Ez pedig visszaköszön a gyártási folyamat minden egyes lépésében. Nem fél a logikai csavaroktól és a problémákban inkább kihívást lát – darabokra szedi és két vállra fekteti őket, hogy aztán újra összerakhassa…akárcsak bútorait.

“Mindannyian szeretnénk jó áron bútort vásárolni és egyedi, szépen megtervezett, de egyben praktikus darabokra vágyunk, ami a legtöbb esetben a drága vagy luxus kategóriába esik. Erre szeretnénk megoldást nyújtani: Bútoraink és dekorelemeink helyben, egyéni rendelésre készülnek, ötvözve a mesterember szakmai hozzáértését és a CNC marógép hatékonyságát, és mindezt elérhető áron! Termékeinket különös figyelemmel praktikusra tervezzük. Azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb megoldást nyújtsák a hétköznapi életben, ezért nagyon könnyen össze- és szétszerelhetőek. Mindennapi döntéseink mind-mind felelősséggel járnak. Hogyan közlekedünk, milyen ételt eszünk, honnan szerezzük be a mindennapi használati tárgyainkat, vagy hogy épp milyen bútorokat veszünk. A Fészek Részeknél hiszünk abban, hogy egy kis odafigyeléssel és tudatossággal sok mindenre találhatunk jobb alternatívát. Mi is mindig ezeket keressük, és ezen dolgozunk: Célunk, hogy a jövőben egyre több dologból legyen könnyebb jót választani, és erre akarunk inspirálni másokat is.” – mondja Lackó.

A Fészek Részek kollekciójában olyan lapraszerelhető bútorokat találunk, melyek környezettudatosak és otthon bárki által könnyedén összeszerelhetőek. Hulladékminimalizálással és csupa természetes alapanyaggal dolgoznak, így létrehozva azokat a darabokat, amik hosszú évekig bolygó- és felhasználóbarát társként szolgálnak, miközben ötvözik a felhasználhatóságot a designnal.

A Fészek Részek legújabb darabjai az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján mutatkoznak be mától a Construmán!

Otthon Design – Magyar Design kiállítás

2018. április 11-15.

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – G Pavilon
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás: 2018. április 11-15.
Szakmai napok: 2018. április 11-13., 9.00-18.00
Közönség napok: 2018. április 14., 9.00-18.00, április 15., 9.00-17.00