Human Rights Tattoo

Human Rights Tattoo június 23-án Magyarországra érkezik a Múzeumok Éjszakája keretében! Az esemény kapcsán az Amnesty International Magyarország csapata és a TEMPORARY Designer Tattoos közösen hozta létre a Human Rights Tattoo ideiglenes tetkó változatát.

A Human Rights Tattoo egy művészeti projekt, melynek keretében az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 6773 betűje egyenként, betűről-betűre kerül fel tetoválás formájában az emberi jogok elkötelezettjeinek bőrére. Így végül a 6773 résztvevő együtt alkotja majd az emberi jogok élő Nyilatkozatát. A projektet a holland művész, Sander van Bussel útjára 2012-ben, mára önkéntesek, tetoválóművészek és szervezetek kiterjedt közösségéről beszélhetünk.

Az Amnesty International Magyarország és az Amnesty International Nederland egyesítette erőit, hogy a Múzeumok Éjszakája programjaként elhozzák ezt a fantasztikus projektet, aminek a népszerű Tyutyu Tattoo ad otthont. A szalon összes művésze egy emberként csatlakozott az eseményhez, így a szupertehetséges tetoválókból biztosan nem lesz hiány! Ahogyan betűből sem: még 3013 kiadó a 6773-ból…

Azoknak pedig, akik még nem töltötték be a 18-at vagy szeretik az emberi jogokat, de nem szeretnének maradandó tetoválást, a TEMPORARY designer tattoos kínál ideiglenes tetoválásokat, a Nyilatkozat első cikkelyéből, Viktoria Hitka egyedi tervezésében.

Regisztrálni a helyszínen lehet. Érkezéskor mindenki kap egy regisztrációs kártyát a soron következő betűvel. A betű adott, a betűtípus viszont választható, ahogy a tetoválás elhelyezése is. A betűtípust a Human Rights Tattoo betűkatalógusából lehet majd kiválasztani, ezt a helyszínen találjátok meg. Miután a betű elkészült, készül róla egy szuperközeli kép, amit a HRT weboldalán beillesztenek a sorba – a Ti személyes üzenetetekkel.

A tetoválás nincs ingyen, de a szervezők nem kérnek érte pénzt, mert vallják, hogy senki sem szorulhat ki az anyagi helyzete miatt. A helyszínen ezért becsületkasszát helyeznek el, amibe mindenki annyit dob be, amennyit tud, vagy szeretne. Az adományozás természetesen névtelenül történik, a célja, hogy a Human Rights Tattoo a harmadik világ országaiba is eljusson.

Találkozzunk június 23-án a Tyutyu Tattooban!