Design Hét – Nyitott Stúdiók – Müskinn

A müskinn az egyik legkedvesebb hazai táskamárkánk – darabjaik környezettudatosak, izgalmasak, sokszor viccesen vagányak és attól különlegesek, hogy kollekcióik mindig egy-egy téma köré épülnek, egy-egy képzeletbeli karakter világába kalauzolnak el minket, sajátos kis mikrouniverzumot alkotva a márka köré. Az idei Design Héten alkalmatok lesz személyesen is megismerkedni a márka kedves fiatal tervezőivel és akár egy izgalmas közös alkotásra is benevezhettek velük!

A müskinn Tóth Eszter és Sziládi Noémi alkotói műhelye, ahol bőrből, vászonból és más kísérleti, újrahasznosított anyagokból terveznek és készítenek kiegészítőket. Projekt-jellegű kollekcióik, kollaborációik mindig általuk érdekesnek vagy fontosnak vélt témák, emberek köré épülnek.

Tóth Eszter és Sziládi Noémi 2015-ben végeztek a MOME bőr- és öltözékkiegészítő szakán. A Müskinn ötlete azon a nyáron, a Bánkitó Fesztiválon fogalmazódott meg bennük. Csapatban képzelték el a közös munkát, nemcsak egymással, de más egyéb területekről érkező alkotókkal szerettek volna együttműködni – s ez sikerült is nekik.

 

Terveztek közös kollekciót a ZINA alkotócsoporttal, Zalkai Bálint (művésznevén Alpár) zenei producerrel és az Autistic Art Alapítvánnyal is. Nemrégiben egy másik álmuk is valóra vált: saját boltot nyitottak a Bródy Sándor utcában, a Kalóz Records-cal közösen.

A stílusosan ’Bodry’ névre keresztelt üzletben egyszerre vásárolhatunk lemezeket és táskákat: az időszaki kollekciók mellett a Müskinn állandó, hétköznapi használatra szánt hátizsákjait, válltáskáit és egyéb kiegészítőit is megtaláljuk a bolt polcain, a lányok műhelyében a galérián pedig különféle workshopokat tartanak – így bárki elkészítheti a számára kedves Müskinn-kiegészítőt, legyen az átlátszó kistáska vagy pénztárca.

Látogassátok meg a Müskinn tervezőit a Design Hét Nyitott Stúdiók sorozatának alkalmával és ismerjétek meg a táskakészítés folyamatát, sőt, vegyetek benne részt magatok is! Szuper lesz!

Nyitott Stúdió alkalom: október 11., 11:00-19:00

Cím: Bodry – 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 25.

Workshop: október 13., 15:00-18:00

A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött: info@muskinn.com

Létszám: max. 10 fő / óra

Fotók: Rácmolnár Milán