Magyar Design – SUSU Keramika

Az Otthon Design kiállítás Magyar Design standja évről-évre lehetőséget biztosít fiatal hazai designerek bemutatkozására. Az idei évben is számos friss hazai márkát ismerhetünk meg a kiállítás legizgalmasabb standján – róluk szól minden évben Magyar Design cikksorozatunk.

A SUSU Keramika márkát rendszeres olvasóinknak nem kell bemutatnunk, hiszen több alkalommal is írtunk már Asbóth Szaffi és Bodnár Flóra közös műhelyéről, melyet tavaly ősztől a budai Frankel Leó úton találhatnak meg az egyedi kerámiatárgyak rajongói. Nagy kedvenceink a lányok, nem csoda hát, hogy hamarosan megjelenő, budapesti újkézműves stúdiókat bemutató Makers of Budapest című könyvünkben is szerepelnek!

Flóra és Szaffi minden kézzel készült SUSU Keramika tárgyat közösen hoz létre. Tárgyaik jóllehet egytől-egyig funkcionális darabok, mégsem lehet őket egy meghatározott formavilágba, stílusba besorolni, egyedi karakterüknek köszönhetően azonban nyomban felismerhetőek jellegzetes, visszatérő motívumaikról, játékos formáikról és színvilágukról. Flóra és Szaffi mindketten a színek megszállotai, a SUSU kollekcióját látva ez nyomban szembetűnő, ugyanakkor tárgyaik természetes megjelenését a letisztultság jellemzi.

“Mindketten a színek és minták megszállottjai vagyunk. Korábban dolgoztunk grafikusként, ami után nagyon élvezzük az agyagot és a kézzel fogható tárgyat, amire a rajzaink kerülnek. Mindent ketten készítünk el: kettőnk ízlése, személyisége és stílusa nagyon hasonló, így egyszerű együtt dolgozni, de pont annyira különböző is, hogy mindketten tudunk új ötleteket behozni, felfrissülni és inspirálni egymást” – mesélik a lányok a közös munkáról.

A SUSU Keramika tárgyakat a márka saját műhelye mellett április 3. és 7. között az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján élőben is megtekinthetitek!

A cikkben szereplő képeket Rácmolnár Milán készítette.