Katyi Ádám – Supergravity

Különleges grafika-tipográfia témájú kiállítás nyílik február 8-án, szombaton Budapest legizgalmasabb könyvesboltjában, az ISBN-ben! Albert Ádám Minden a Mienk! című, 2018-ban a Kassák Múzeumban rendezett kiállításához Katyi Ádám tervezett egyedi betűtípust és azonos címmel katalógust is.

Katyi Ádám diplomáit a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben (BA tervezőgrafika, 2010), a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MA tervezőgrafika, 2012) és a hágai Royal Academy of Art-on (MA Type and Media, 2013) szerezte. 2013-tól független tervezőgrafikusként és betűtervezőként dolgozik, a Hungarumlaut Type Studio vezetője, mellyel több, mint 12 betűtípust tervezett az elmúlt öt évben.
Ádám óraadó tanár a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és az Alkalmazott Művészeti Intézetben, emellett betűtervező workshop-okat is tart. 2014-ben elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat vizuális kommunikáció kategóriában a Westeinde betűtípussal, majd 2018-ban a Josef Binder Award Arany díját, type design kategóriában a Kleine Titel egyedi betűtípussal. 2014-től Grazban él feleségével és kisfiával.

A Supergravity című kiállítás bemutatja Albert Ádám Minden a Mienk! című kiállításához tervezett kötet és a tárlat grafikai hátterét, körüljárható lesz Ádám komplex tervezési folyamata, az első vázlatoktól, layoutoktól kezdve az elkészült nyomdai termékig. Az ISBN könyv+galériában látható kiállítás különlegessége, hogy a kész arculat elemein túl láthatóak lesznek a tervezés mellékvágányai is és a meg nem valósult ötletek, amelyek legalább olyan izgalmasak és tanulságosak mindig, mint a végső verzió.

Az alkalmazott grafikák mellett, az ISBN-ben látható kiállítás a könyvhöz tervezett egyedi betűtípus debütálása is, amely a megnyitó napjától először lesz bárki számára elérhető és szabadon felhasználható a Hungarumlaut betűtervező stúdiótól.

Supergravity – 2020. február 8 – 28.

Helyszín: ISBN könyv+galéria, 1084 Budapest, Víg u. 2.
Nyitva tartás: K-P 12-19:00, Szo: 14-18:00

Megnyitó: 2020. februrár 8. 19:00

Képek forrása: http://www.hungarumlaut.com/custom/everything.html