Beo meets GG – No tags please!

Hogyan vértezzük fel elegáns, belvárosi bemutatótermünket a kreatív fiatalok grafomániája ellen úgy, hogy az eredmény ne csupán magáért beszéljen, de a kívánt célt elérve utcaművészeti látványosságot is nyújtson? “Sárkány ellen sárkányfű” – a megoldás a kreatív koncepció megálmodójának szavaival élve.

Nagyon kedveljük a street art különféle megnyilvánulási formáit és a város szerte megjelenő igényes graffiti alkotásokat. A céltalan rongálás és ostoba “felírom a nevem, mert erre jártam” típusú tagelés azonban a műfaj egyik megfékezhetetlennek tűnő megnyilvánulási formája, mellyel a belvárosi üzletek, lakóházak tulajdonosai állandó jelleggel küzdenek.

Az Erzsébet tér tőszomszédságában működő Bang & Olufsen márkaüzletet sem kímélték a kreatív fiatalok, s mióta a Gödör környékén átvette az irányítást a szabad stílus, havi rendszerességgel volt szükséges az üzlet portáljának csiszolására-tisztítására, ami egy idő után valóban borzalmasan unalmas szélmalomharccá vált. Éppen ezért az üzlet menedzsere úgy határozott, hogy a másik oldalról közelít az állandósult problémához, és felkéri a hazai street art műfajának egyik legismertebb és legtehetségesebb szereplőjét, GG-t, hogy a műfaj stíluselemeit felhasználva varázsoljon a dán design cég arculatához illő portált a József Attila utcai bemutatóterem számára.

A munka fázisairól és a végeredményről Tősér Ádám és Fillenz Ádám készített gyönyörű hangulatfilmet:

 

A koncepció egyelőre úgy tűnik, nem csupán eredeti céljának felel meg maradéktalanul, de felkelti a járókelők figyelmét is és finoman rávilágít a városi tagelés problematikájára, egyszerre mutatva működő alternatívát, s ha úgy tetszik, követendő példát a probléma megoldására.  Ha nem is szó szerint, de a megközelítést illetően feltétlenül.

www.beostore.hu

GG