Autoban

Autoban

A 2003-ban alakult Autoban Isztambul történelmi negyedében, a Galatában tevékenykedik, irodájukból gyönyörű kilátás nyílik a Boszporuszra és a Galata Toronyra.
Isztambul szinte összes menő kávézójának és ruhaüzletének belső tere az ő munkájukat dícséri. Egyéni stílusuk a kortárs design és a tradicionális formák ötvözésének eredményeképpen jön létre.
Minden lakberendezési feladatot úgy közelítenek meg, mintha egy történetet mesélnének el.


Autoban

Sehan Özdemir és Sefer Caglar, az Autoban két alapító tagja az egyetemen ismerkedtek meg egymással, ahol egyikük építészetet, másikuk pedig lakberendezést tanult.
Mikor 1998-ban befejezték tanulmányaikat, a török tervező iparban az egyedi stílus teljes hiánya volt megfigyelhető.

Autoban

Autoban

Mint építész és designer, mindketten hittek a modern design átalakító erejében, melybe egy kis emóció is vegyül. Néhány év gyakorlatszerzés után, közös design-szemléletük vezetett az Autoban megalapításához 2003-ban. Az Autoban név alatt különböző belsőépítészeti projektben vettek/vesznek rész, épp úgy terveznek magánlakásokat, mint kereskedelmi célú belső tereket, emellett belsőépítészeti profiljuk kiegészítése képpen elkezdtek foglalkozni tárgytervezéssel is, mely tárgyak hamarosan meglehetősen népszerűvé váltak, így fordult figyelmük és profiljuk egyre inkább a bútor és tárgytervezés felé.

Autoban

Egy belső tér megtervezésekor az adott térhez egyedi tárgyakat, bútorokat és kiegészítőket is terveznek. Az Autoban bútoroknak és tárgyaknak egyedi karakterén remekül megmutatkozik a tervezők játékos szemlélete, melynek alapvető jellemzője a természetes és nyers anyagok új kontextusba helyezése. Első bútoraik prototípusai furnérból készültek, melynek előnye a kísérletezés szabadságában rejlett, az alacsony költségek és könnyű alakíthatósága következtében.

Autoban

A tervezők az ötleteket az alapanyag adottságaiból merítik, ugyanakkor, ahogy arra a tárgyak nevei is utalnak, az Autoban tárgyait erőteljesen inspirálja a természet és mindennapi élet rutinja.

Autoban

Az elmúlt évek során az Autoban számos nemzetközi design díjat elnyert, többek között a Wallpaper magazin „Az év legjobb fiatal designere” díját is 2004-ben, 2005-ben a 100% design nevű kiállításon (ami első brit megjelenésük volt) a Blue Print Magazin legjobb új felfedezettjének járó díjat vihették el. 2006-ben az általuk tervezett Muzedechanga nevű étterem nyerte el a Wallpaper „Legjobb új étterem” díját. A csapat természetesen nagyon büszke ezekre a díjakra, akárcsak a rendszeres média megjelenésekre a világ minden részén. 2006-ban nyílt meg az Autoban Gallery, ahol folyamatosan fejlődő designjaik legjobbjait és limitált példányszámú munkáikat mutatják be. A De La Espada céggel együttműködve 2007-ben léptek be a kereskedelmi szektorba azzal a céllal, hogy az együttműködés segítségével szélesebb körben elérjék az Autoban vásárlóközönségét.


Autoban

www.autoban212.com


Comments are closed.