Variációk – Dolgozó

Nagyon szeretem a régi tárgyakat. Ez ilyen romantikus dolog lehet. Ahogy elgondolkozom a tárgyak történetén, az embereket próbálom elképzelni, akik valaha használták őket, hogy nekik mit jelenthetett, kitől kaphatták, hogyan néztek rá. Nagy öröm az, ha egy ötven-hatvan éve készült tárgy a mai napig be tudja tölteni az eredeti funkcióját, vagy akármilyet, amit szánunk neki és tudunk neki örülni. Sokkal értékesebb egy ilyen, mint amit ma két-három éves használatra gyártanak, aztán úgy is kidobjuk veszünk helyette másikat.

Ennek jegyében összegyűjtöttem néhány dolgozószobát, munkahelyet, ahol a tulajdonosok előszeretettel használják régi és modern bútoraikat egymás mellett.

Tóth Ali (Use) íróasztala - Elle Dekor, Fotó: Barbay Csaba, Styling: Matisz Alíz

Az ötvenes években tervezett asztalilámpa, a régi zongoraszék, régi asztal,  és a bőr kárpitozású Eames fotel (Vitra) tökéletesen működnek együtt.

A munkahely kompozícióját egy régi francia asztal és egy modern festmény határozza meg. Az asztali lámpa a dán Bestlite terméke, a szék pedig Eames tervezése (Vitra).

Polcos szekreter régi tárgyak válogatott gyűjteményével.

Az irodai szék az ötvenes évekből származik, Dániából. A lámpát fújt üveg cseppek díszítik.

Antik kinyitható asztalból lett íróasztal, régi iskolai szék és gyári forgószék Oliver Gustav festményével kiegésztve – tökéletes hangulat. Ez a kedvenc képem ebből a sorozatból.

Eames munkaszéke egy régi tervezőasztal mellett. A fekete lámpák egy antik kereskedésből származnak.

Hasnonló hangulatú bútorok és kiegészítők az Artkraft Design-nál találhatók, róluk hamarosan írok még.