Barokk-kór

Barokk-kór

Egyik délután lüktető ritmusokat, csábító dallamokat sodort felém a nyári szellő. Követtem a különleges muzsikát. Messziről látványos, izgalmasan koreografált táncra lettem figyelmes, közelebb érve pedig hirtelen a barokk korba csöppentem, ugyanis a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budapest Kortárstánc Főiskola rendhagyó divatbemutatót tartott a Millenárison. A barokk kor dekadens, groteszk, habzsoló pompáját elevenítették fel modern, friss kreativitással fűszerezve.

A MOME Textil Tanszékének I. éves hallgatói csoportokban alkotva hozták létre egyedi vízióikat, XIV. Lajos udvarának fényűző gazdagságából, a francia kertkultúrából, a festészetből és a rokokó buja formavilágából nyerve ihletet. A képekre komponált pompás előadás egyszerre volt humoros és elgondolkodtató.

Betekinthettem a kor anatómiai tévelygéseibe és elmerenghettem a hét főbűn végzetes kísértésein is. Moliere excentrikus hősei, szárnyas malacok, üldözött és gyógyító boszorkányok, valamint egzotikus madarak is életre keltek.

Fogadjátok szeretettel a divat-performansz képeit.