Fehér otthon Lucca-ban

A 17. században épült, eredetileg textilmanufaktúraként működő földszintes épület ma egy négyfős család otthona. A tulajdonosok az épület eredeti jellegét megőrizve egy homogén, de könnyen átlátható, letisztult enteriőrt hoztak létre.

A fehér szín a kedvencem, na meg a szürke. A fehér szín végtelen árnyalataiban rejlő lehetőséget mindig izgalmasnak találom. Ha sok a fehér a térben, az eredmény általában nagyon elegáns és nagyvonalú, emellett tisztaságot és rendezettséget sugároz. Ezért tetszett meg nekem ez az olasz lakásbelső, a hangulata, a régi és új bútorok együttélése erőteljesen inspiratív.

A lakás tulajdonosa gondosan figyel a részletekre és a hangulatos, ugyanakkor nem feltétlenül méregdrága kiegészítőkre –  minden helyiségben látható egy-egy tárgy, melynek elsődleges funkciója dekorációs célú.

Az épület eredeti egyszerűségét a bútorok és textilek letisztultsága követi, nincsenek itt csipkék, fodrok, csak a fehér különböző árnyalatai és transzparenciája, aminek következtében a lakás hangulata egyszerre romantikus és letisztult.