FEHER táskák

Fehér József elegáns, modern portékáiban a japán és észak-európai kultúra és építészet kifinomultsága jelenik meg. Az egyszerű, tiszta vonalak mellett a márka másik pillérét a kézzel szőtt anyagok eredeti textúrája képezi. Kollekciói hol a hideg évszakok hűvös eleganciáját, hol melegebb, lágyabb vonalakat tükröznek, de mindig kézzel készülnek, az anyag elkészítésétől kezdve egészen a termék összeállításáig.

A tervező a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott, továbbá több nemzetközi képzésen is gazdagította tudását. Saját cégének alapítása előtt hazai tervezőkkel dolgozott együtt (például Zoób Kattival), ma pedig több művészeti projektben is részt vesz. Művészi táskáit olyan városokban állították már ki, mint Prága és Frankfurt.

Fehér József a szőtt anyagok tervezésével kezdte munkáját. Kollekciói ma már egyéb kézzel készített kiegészítőket is tartalmaznak: ékszereket, sálakat, öveket, táskákat. A rendhagyó táskák készítése során egyszerre több anyagot használ, elsősorban bőrt és textilt, de nagyon lényeges, hogy már maga az alapanyag is képviselje a letisztult, elegáns vonalat. A rafinált megmunkálás ellenére kiegészítői ránézésre mégis tiszta felületek. Fontos számára a környezettudatos anyaghasználat, ezért ékszer- és lakberendezési kollekciójához újrahasznosított anyagokat használt fel.

FEHER