Spirito-Martini, Brüsszel

Spirito-Martini, Puresang

Mindig nagy kérdés, mit kezdjünk egy régi templomból átalakított belső térrel. Mármint, hogy szeressük-e vagy sem. Ez az otthonná alakított angol templom nekem kicsit túlzás, de lehet, hogy én vagyok régimódi. Ugyanakkor a Puresang stúdió nem régiben elkészült brüsszeli klubja, a Spirito-Martini eleganciájával, nemes anyaghasználatával és nagyvonalú térképzésével lenyűgözően pozitív példa ebben a műfajban.

Spirito-Martini, Puresang

A képeken látható belső tér valóban korábban Brüsszel egyik anglikán temploma volt, melyet Francesco Ravo megvásárolt és a Puresang stúdióra bízta a tér luxus klubbá való átalakítását. A Spirito-Martini fél év alatt Brüsszel kultikus helyévé avanzsált, nem véletlenül; ritkán fordul elő kéz a kézben  ragyogó modern enteriőr és hagyományos, tiszteletet parancsoló gótikus történelmi templomépület.

Az új térben három bárpultot, öt különböző lounge részt, és egy privát termet alakítottak ki. A nagyérdemű minden este élő koncertek és dj szettek mellett pezsgőzhet, koktélozhat és gyönyörködhet a nem mindennapi környezetben. A korhű építészeti elemeket, a boltozatot, oszlopokat és csillárokat megtartották, elegáns textilek burkolatok, aranyozott díszítések hozzáadásával extravagáns enteriőrt hoztak létre.

A belső tértben sok helyütt megjelenő digitális nyomatok és saját tervezésű tapéták fokozzák a hely egyedi jellegét, egységes hangulatot adva a hatalmas tér különböző részleteinek.

A tervezőkről:

Will Erens, a Creneau design hálózat alapítója 2003-ban új kreatív projektet indított Puresang néven. Főhadiszállásuk Antverpenben található, de van egy testvérirodájuk Barcelonában is. Induláskor elhatározták, hogy inspiratív, elbűvölő kereskedelmi tereket hoznak majd létre, és segítenek a márkák arculatát, személyiségét kialakítani és fejleszteni. Kézzelfogható mesélőnek nevezik magukat – új életet adnak a termékeknek, érezhető történeteket hoznak létre. Fantasztikus bár, étterem, klub és üzletbelsők fűződnek a nevükhöz, hoteleket és kiállítási standokat találtak ki és nagyszerű arculatot, grafikát különféle termékek számára. Portfóliójukkal itt tudtok megismerkedni.

www.pure-sang.com

www.spirito-martini.com

via