Nubu & Berger Dalma

Nem mondhatnám, hogy „breaking news”-szal szolgálok most néktek, hiszen egy 2010-es tavasz-nyári kollekciójáról regélek. De úgy érzem, nem mehetek el szó (és kép) nélkül a Nubu Night&Day kollekciója mellett. Létezik kishazánkban egy Nubu névre hallgató divatcég, és éldegél egy fantasztikus hanggal (és arccal) megáldott énekesnő, Berger Dalma. Külön-külön is garanciát is jelentenek a sikerre, pláne együtt! A Nubu ugyanis a szőke énekesnőt választotta reklámarcának tavasz-nyári kollekciójához. Dalma korábban többször is viselt Nubu ruhákat fellépésein, s a személyes találkozás alkalmával természetességgel vetődött fel az ötlet, hogy együtt még izgalmasabb kreációt hozhatnának létre.

„Ha már egyszer ebbe az országba születtem, akkor fontos nekem, hogy olyan embereket támogassak, akik magyar cuccokat csinálnak. Túró Rudit eszem, Ilcsi krémet használok, magyar bio padlizsánkrémet és itt készült pászkát vásárolok. Szeretném, ha az emberek rájönnének arra, hogy érdemes magyar dizájnerektől vásárolni, mert annyival nem drágábbak ezek a ruhák, de így mégis a saját országunkat támogatjuk.” – mondja Dalma.

A Nubu a Mono Fashion egyik márkája. Ruháik többségét az egyszerű, letisztult vonalvezetés jellemzi, amit extrém szövetekkel, egyedi megoldásokkal spékelnek meg. Szakítva a monokróm színhasználattal ma már a fekete, barna, fehér, kék és a sárga árnyalatai uralják a ruhákat, melyek egyébként laza, könnyed, kényelmes szövetekből készülnek. Újítást jelent továbbá a mintás anyagok használata is.

Dalma különböző műfajú zenekarokban is megállja a helyét (Esclin Syndo, Realistic Crew, Singas Project, Volkova Sisters), de nem „csak” hangja bámulatba ejtő, az énekesnő fülünkön kívül szemünket is kényezteti. Ugyan még csak néhányszor volt szerencsém hozzá élőben, de egyszerűen képtelen voltam levenni a szemem az arcáról (nem, nem vagyok leszbi :-).

Dalma vagánysága és a Nubu ruhák letisztultsága remekül kiegészítik egymást. A közös kampány egyébként a Stylewalker Nighton debütált, ahol mindenki kezébe vehette a katalógust, ráadásul Dalma is jelen volt. A kollekció a New York és Los Angeles Fashion Weeken is bemutatkozott, s hamarosan New Yorkban is kaphatóak lesznek az izgalmas termékek.

A lookbook képeit két kiváló fotós készítette. Az esti fotókat Ürmös Fanny-nak köszönhetjük, a nappali kollekció képei pedig Rádóczy Bálint nevéhez fűződnek.

Szerintem fantasztikusak a képek is, a ruhák is és a modell is!