Cmmnwlth – New York

Jó lesz odafigyelni időről időre, mi történik Zoe Coombes és David Boira, azaz a  Commonwealth New York-i stúdiójában! Legfrissebb projektjük a Truncheons (szó szerint gumibot) lámpasorozat, erről láttok most néhány képet, de ajánlom megnézni a teljes portfóliót,  nagyszerű tárgyakat, és bútorokat terveznek, munkáik valahol fél úton művészet és ipari formatervezés között helyezkednek el.

Cmmnwlth - Truncheons

A Cmmnwlth tárgyait az teszi ragyogó designtermékekké, hogy a tervezés során a legfejlettebb számítógépes technológiával dolgoznak, anyaghasználatuk és gyártási technológiáik azonban sok esetben tradicionális vonalat követnek. Ennek eredményeképpen nagyon mai, ugyanakkor emberközeli, szerethető termékek kerülnek ki a kezeik közül.

Cmmnwlth - Truncheons

Cmmnwlth - Truncheons

A Truncheons lámpasorozat egy mennyezetilámpából, egy tagolt felépítésű olvasólámpából és egy szabadonálló “gumibotból’ áll, melyet egyszerűen a falnak támasztva használhatunk. A lámpák energiatakarékos LED-el működnek, melyek színhőmérséklet tekintetében ugyan meleg fényt adnak, de nem termelnek hőt.

Cmmnwlth - Truncheons

Cmmnwlth - Truncheons

Az asztalilámpa búrája egy márványból és gipszből készült öntött lábazaton áll. A lábazat nem tartalmaz elektromos alkatrészeket, súlyánál és stabilitásánál fogva lehetővé teszi, hogy a búrát körbeforgassuk és könnyen megtaláljuk a mefelelő utat a fény számára. A lámpán nincsenek felesleges fogantyúk és kapcsolók – névrokonához hasonlóan hagyományos régimódi anyagokból készült, komoly hangsúlyt fektetve a maximális funkcionalitásra.

Cmmnwlth - Truncheons

www.commonwealth.nu