Nooka – Jövő idő

Nooka

Sokféle irányzat megfigyelhető a kortárs design területén, de talán a két legszembetűnőbb, és teljesen ellentétes ezek közül a futurisztikus, illetve a következetesen egyszerűségre törekvő gondolkodás jelenléte egy időben. Míg az egyszerű, néha már modorosan minimalista, természetes anyagokat használó, kicsit szigorú öko-design társadalmi szemlélete és szerepvállalása vitathatatlanul elismerésre méltó, a techno vonal követőinek nagyszerű, organikus formavilága, magas technikai felkészültsége és futurisztikus szellemisége is gyakran páratlanul kívánatos tárgyakat eredményez. Ezek egyike a New York-i Nooka kollekciója.

Nooka

A Nooka-t 2005-ben hozta lérte Matthew Waldman, azt követően, hogy a Seiko abbahagyta eredeti óratervének gyártását és forgalmazását. Legyártatott 1000 darabot a ZOO és ZOT órákból, és mindet el is adta nyolc hónap alatt. A sikeren felbuzdulva létrehozta a céget, első komoly megrendelője a MoMA volt, ezt követően aztán hamar széles körben ismertté és elismertté vált.

Nooka

A Nooka design lényege az idő megjelenítése új formában, kontextusban. Waldman úgy érezte, a hagyományos órák látványánál érdekesebb, kreatívabb megjelenítés is lehetséges, és létrehozott öt vadonatúj koncepciót az idő lineáris, grafikus vizualizálására.

Nooka

Az óta a kollekció folyamatosan bővül – napszemüveg, öv, laptop- és mobiltelefonkiegészítők színesítik a felhozatalt, a márkanév az elmúlt évek során komoly sikereket ért el a divat és design világában.

Nooka

Ha szeretnétek egy klassz Nooka darabot, hivatalos oldaluk wepshopjában meg tudjátok rendelni, de ha nem bíztok a tengeren túli vásárlásban a magyarországi forgalmazót itt találjátok.

www.nooka.com

[poll id=”2″]