Printa

Printa

A VII. kerület Rumbach Sebestyén utcája különleges birodalmat tartogat számunkra. Ebben az egyedi, Printa névre hallgató kis országban a grafika speciális technikája uralkodik, öko környezetében pedig az alábbi kerületek közt kószálhatunk és szippanthatunk magunkba sok-sok szépet és izgalmat: design üzlet, galéria, szitanyomó stúdió és kávézó. Az üzlet két fő koncepciója a szita és az öko-design.

A szépséges kis művészparadicsom galériáján magyar és nemzetközi kortárs művészek munkái kapnak helyet. A képzőművészeti alkotások mellett a grafikák szitázott verziója is látható a multifunkcionális térben, ruhákra, használati tárgyakra nyomtatva. Az üzlet polcain egyedi használati tárgyak, válogatott és limitált szériás öko-design ruhák és kiegészítők díszelegnek, a kávézó a finom szomjoltók mellett kedves környezetet kínál, a műhelyben pedig szitanyomó stúdió várja az érdeklődőket. A műhely amellett, hogy a műfajt népszerűsítő kurzusoknak és tanfolyamoknak szolgál helyszínül, még ki is bérelhető a tettvágytól égő grafikusok legnagyobb örömére.

Printa

A szitanyomás kevéssé elterjedt technika Magyarországon, így ennek népszerűsítését is célul tűzte ki a Printa. Szerencsére azért egyre több fiatal ismerkedik a kreatív módszerrel. Emellett az öko alapanyagok használatára és az újrahasznosításra is nagy hangsúlyt fektetnek a concept store-ban, itt még a berendezés során is követték az újrahasznosítás elvét. Persze kétségtelenül az volna a legjobb, ha a Printa nem öko-design üzlet lenne, hanem szimplán „csak” design üzlet, hiszen ez azt jelentené, hogy mindenkinek az öko a természetes. No de amíg nem élünk öko világban, addig utazzunk buzgón a Printa birodalmába!

A termékekkel párhuzamosan élményt is kap a vásárló ebben a flexibilis térben, szóval ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel, s távozz tele élménnyel! 😉

printa.hu