Eddi’s House – Japán panel

Eddi's House

A képen látható épület a már korábban bemutatott Edward Suzuki stúdió és a Daiwa House Kougyo japán kivitelező cég első közös projektje. A japán építészetben teljesen újszerű jelenség egy elismert építész és egy építőipari cég kollaborációjaként létrejövő házgyári épület – lássuk az eredményt!

Eddi's House

A tervezés során létrejött konstrukció előre gyártott elemekből álló készház, a tervezés során a leendő tulajdonos karaktere, életmódja, szokásai, illetve a ház környezete sem ismert, ezért a feladat nagy rugalmasságot követelt meg a stúdiótól.

Eddi's House

Eddi's House

Mivel a ház leendő környezete (a japán nagyvárosi környezetet ismerve) az építész tapasztalatai alapján az esetek legnagyobb részében nem kifogástalanul esztétikus, a cél az volt, hogy olyan konstrukciót hozzanak létre, amely sokkal inkább befelé forduló, intim életteret biztosít.

Eddi's House

Eddi's House

A térelválasztók és árnyékolók, akárcsak a Shimogamo ház esetében, itt is fontos szerepet kaptak a privát szféra megteremtésében és a természetes hatás elérése céljából. A ház architektúrája egy, a kerttől teljesen elszigetelt belső udvar köré rendeződik, így a környezettől elszigetelt saját természetet csempésztek az épületbe, melyre ráadásul a ház minden helyiségéből rá lehet látni.

Eddi's House

Amennyiben viszont a ház környezete alkalmas rá, könnyen létrehozható a kerttel való kapcsolat, bővítés is. Az épület jelen pillanatban hat különböző alaprajzzal készül, hatvankilenc variációs lehetőséggel, mely lehetővé teszi, hogy az új ház maximálisan alkalmazkodjon épp úgy a környezeti viszonyokhoz mint a tulajdonos elképzeléseihez.

Eddi's House

Eddi's House

Eddi's House

Via http://www.contemporist.com/

Edward Suzuki Architects