Mihalik Enikő

Amerikába ment, mestersége címere: modell. Mihalik Enikőt nem nagyon kell bemutatnom, tévéműsorok és újságcikkek tucatjai számoltak már be felfelé ívelő karrierjéről, életrajzáról és (irigylésre méltó) méreteiről pedig csodálatosan prédikál mindenki Wikije. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy a 23 éves modell munkáit is ilyen sokan ismerik, ezért aztán blog-bokrétába gyűjtöttem a (szerintem) legszebb képeket.


Mikor először hallottam a békéscsabai lányról, tényleg csupán hallottam, mert oda sem fordítottam a fejem a tévé felé. „Ó, már megint egy világhírű magyar modell, persze persze…” – gondoltam. De aztán szavai valahogy elkezdték csiklandozni a fülemet. Nem mindennapi arca mellett gondolatai sem átlagosak, nem hétköznapi módon vélekedik a modellvilágról. Ugyan hatalmas sztárokkal találkozik nap mint nap, de ő mégis játékként éli meg amerikai mindennapjait. Viccesnek találja ezt a hivatást, mindig a mókás pillanatok jutnak eszébe, ugyanakkor pontosan tudja, mit akar és kihozza magából a maximumot. Sok modell sajnos talán épp abba betegszik bele, hogy véresen komolyan veszi ezt az egészet.

Enikőt a siker, pénz, csillogás alattomos hármasa azonban nem ejtette rabul, pedig egy-egy munkájával egy kisebb lakás árát is megkeresi. Ő megőrizte szerény és szeretetreméltó személyiségét. 30 négyzetméteres lakásában egy háromemeletes Barbie-ház is pompázik, kedvenc rajzfilmje a Spongyabob és a játékautókat is szereti. Egy nagy gyerek, aki szerényen azt állítja: nem sokat változott az élete Békéscsabáról Manhattanbe költözve.

Szeretnétek, hogy Enikő úgy táncoljon, ahogy ti fütyültök? Akkor ajánlom figyelmetekbe legújabb mutatványát, a Show Studio táncos játékát. (Mellesleg jegyzem meg, Alexander Wang, Jen Kao és Joseph Altuzarra ruháiban lejt táncot, nem mellesleg pedig néha egy szál mellben. 😉

A models.com listájának élvonalát is meghódító modell még a Pirelli naptárba is bekerült, ami óriási dolog, hiszen először kértek fel magyar modellt az 1964-es debütálása óta klasszikussá vált kiadványban való szereplésre, ráadásul olyan elődök után, mint Naomi Campbell, Cindy Crawford, Heidi Klum, Gisele Bündchen, Laetitia Casta, Adriana Lima vagy éppen Sophia Loren.

Mindig nagyon tetszettek a babaarcú lányok. Nagy kedvencem például Devon Aoki és Lily Cole, de ez azért bizsergető érzés, hogy létezik egy magyar lány is, aki világhírnévre tett szert, mert igen, pontosan arra! Dolgozott már a Guccival, Chanel, Armani, Donna Karan, Kenzo, Givenchy, Emanuel Ungaro, Jason Wu (és még sorolhatnám bloghosszat) divatbemutatók kifutóin szárnyalt (azon is, ami a Szex és New York moziváltozatában van!) és számos országban szerepelt a Vouge címlapján. Fotózta már Terry Richardson, Inez van Lamsweerde, Vinoodh Matadin és Richard Bush is.

Persze a szépség mindenkinek mást jelent. Engem elvarázsolt az egyszerre bájos és tüzes arc, édes gödröcskék, varázslatos szemek, huncut mosoly, hosszú lábak, szép cicik, gyönyörű hajkorona… mi kell még? De mindenkinek más tetszik és ez így van rendjén.

[poll id=”3″]