Ronit Baranga elvarázsolt világa

Ronit Baranga

Nemrég találtam rá Ronit Baranga izraeli művész munkáira és teljesen lenyűgöztek. Ronit szobrokat, ékszereket, festményeket és kerámiákat készít…

Ronit Baranga

Ronit Baranga pszichológiát és héber irodalmat tanult az egyetemen, de hamar kiderült, hogy nem ez lesz az ő pályája. Az egyetem elvégzése után művészeti tanulmányokba kezdett, majd ötvösnek tanult. Szobrász és ékszerész pályafutása tulajdonképpen ezzel kezdődött meg.

Ronit Baranga

Nehéz lenne meghatározni, mi is az, ami ilyen erősen megfogja az embert a munkáiban. Tematikája, visszatérő elemei meghatározók, de a lényeg valószínűleg az alkotások szokatlan, kicsit nyugtalanító, ugyanakkor megbabonázó hangulatában rejlik.

Ronit Baranga

Összes alkotása meseszerű – csak azt nem lehet tudni, mi lesz a történet vége. Borzongat és megigéz egyszerre, kíváncsivá tesz és rajongóvá, azonnal – legalább is engem mindenképp.

Ronit Baranga

Ékszerei olyanok, mintha régi korok elveszett és megtalált kincsei lennének, az ujjakat összekötő fonalak installációja is ezt a hangulatot erősítik.

Ronit Baranga

Ronit Baranga

Ronit munkái először 2000-ben kerültek kiállításra, ezt követően pedig újabbnáj újabb kiállításai nyíltak Izrael számtalan városában, Olaszországban és Angliában.

Ronit Baranga

Ha szeretnétek többet megtudni a művésznőről, olvassátok el a Public Republicnak adott interjúját, amiben művészetén kívül személyiségéről, inspirációjáról és életfelfogásáról beszél.

www.ronitbaranga.com