Víz alatti metró Amszterdamban

Metro Zilvermeeuw

A BKV és fővárosunk nagy sikerű metrószerelvény beszerzési sztorija kapcsán jutott eszembe ez a kreatív holland megoldás a régi, lepusztult metrókocsik renoválására. A 30 éves szerelvényeket a helyi közlekedési vállalat fiatal tehetségek kreativitására bízta, így keltek új életre.

Metro Zilvermeeuw

Természetesen a felújítás nem két fillér, de ha már csináljuk, csinálhatjuk esetleg másképp, ötletesen, igényesen és nem mellékesen úgy, hogy az utasok szándéka inkább a megóvás legyen, mint a rongálás. Ezen szellemiség jegyében írta ki az amszterdami közlekedési vállalat azt a pályázatot, melynek eredményeképpen rengeteg ötletes megoldás született, ezek közül mutatom most meg Nektek kedvencemet, a Million Dollar Design tengeralatti világot ábrázoló kocsik dekorációját.

Metro Zilvermeeuw

A Million Dollar Design csapata ahogy meghallotta a pályázati kiírás részleteit, azonnal hatalmas lelkesedéssel látott munkához. Minden művész egy ötlettel nevezhetett  és a beérkezett pályaművek közül 40 kapott lehetőséget, hogy ötletét megvalósítsa.

Metro Zilvermeeuw

A csodálatos új designnal gyönyörű tengeri világot varázsoltak a koszos-szürke, unalmas régi metróbelsőkből – hableányok, polipok, kis halak és mindenféle valós és álomszerű tengeri élőlények hívnak utazásra az ismeretlen világba.

Metro Zilvermeeuw

A design 2 részből épül fel – a  zöld szakasz a mélyebb tengeri élővilágot szimbolizálja sajátos élőlényeivel, míg a lila szakaszban a sekélyebb víz vidám, napsütötte világa mutatkozik be.

Million Dollar Design

www.milliondollardesign.nl

[poll id=”4″]