Mammalampa

Mammalampa

“mass production rules. technology is king. human whims dictate product functions. but bored by plastic, we yearn for living  beauty.”

Újabb nagyszerű felfedezésünk a  Mammalampa

Mammalampa

Legizgalmasabb lámpájuk a Braid gyűrt papírfonatokból készült, létezik mennyezeti, álló és asztali változatban is.

Mammalampa

Nagyon szimpatikus nekem ez a határozott állásfoglalás a természetes anyagok szépsége mellett, főképp úgy, hogy valóban szemmel látható a műanyag térhódítása a kortárs designban annak ellenére, hogy sok szó esik az öko designról. Persze az újrahasznosítható műanyagok korában a két dolog nem feltétlenül zárja ki egymást, sőt.

Mammalampa

Van valami meseszerű ezekben a lámpákban, katalógusfotóik is ezt a hangulatot lovagolják meg.

Mammalampa

A Mammalampa filozófiájának lényege az anyagok szeretete –  az anyagszerűség érvényesül a fény által, ez adja meg lámpáik egyéni karakterét.

Mammalampa

Mammalampa

A stúdió vezető designere Ieva Kalēja a milánói Domus Academy-n szerzett  diplomát. Ispirációját a természet szépségéből meríti és ülteti át a fény világába. Lámpáik gyártása során a Mammalampa csapata folyamatosan újabbnál újabb technológiákkal kísérletezik, kiváló mesteremberekkel dolgozik együtt és állandóan új anyagok és megvalósítási lehetőségek után kutat. Kíváncsian várjuk az kollekció új darabjait!

Mammalampa