Jaime Hayón

Jaime Hayón

A spanyol származású designer Jaime Hayón Madridban született 1974-ben. Madridban és Párizsban tanult iparművészetet. Önálló karrierje 2004-ben vette kezdetét, a legkülönfélébb projekteken dolgozott a játéktervezéstől az enteriőr- és bútortervezésen át egészen a művészi installációkig. Munkái során gyakran eltűnik a határvonal design és művészet között – tárgyai csodaszépek, ugyanakkor kifinomultak és letisztultak egyszerre.

Jaime Hayón

Jaime Hayón

Karosszékek a BD Barcelona Showtime sorozatából, a tükör a Lladró spanyol kerámiacég Re-Deco sorozatából.

A madridi születésú design-fenegyerek a reneszánsz ember új típusát testesíti meg, aki tárgyaiban a gazdag sokszínűséget a hétköznapi praktikummal ötvözi.

Jaime Hayón

Legyen szó belsőépítészetről, bútortervezésről, illusztrációról, cipőtervezésről, kerámiákról vagy vázákról, Hayón egyedülálló stílusa minden területen szembetűnő: rendhagyó, sokszínű, egyedi formájú tárgyai azonnal magukra vonják a figyelmet.

Jaime Hayón

Jaime Hayón

Jaime Hayón

Jaime Hayón

A La Terazza Del Casino madridi étterem páratlan belső terei

Jelenleg olyan nagy nevű spanyol cégek számára készít terveket, mint a Lladró (ahol mint kreatív igazgaó vitt új lendületet a nagy multú cég tradícionális formavilágába), a Camper, vagy a kivételesen sajátos BD Barcelona Design bútorgyártó cég. Mindemellett dolgozott már a holland Moooi-nak, az angol Established & Sons-nak, és az olasz csempegyártó Bisazza-nak is.

Jaime Hayón

Jaime Hayón

Camper üzletek

Jaime HayónJaime Hayón

Lladró kerámiák

Londoni főhadiszállásán kívül, ahol a legtöbb kreatív ötlete születik, fenntart egy-egy irodát Barcelonában és Vicenzában is. A vicenzai Hayon Studio-t egy régi sílécgyárból alakították át design-laboratóriummá, ahol nyolc tagú tervezőgárdája élén új anyagokkal és technikákkal kísérleteznek nap mint nap. A stúdió, telve fantasztikusan színgazdag, egyedi kreációik garmadával látványát tekintve nem sokban különbözik Willy Wonka csokigyárától.

Jaime Hayón

Jaime Hayón munka közben

Jaime Hayón

A Campernek tervezett cipői

A BD Barcelona kollekciója mostantól megtalálható a Mobili Mania stúdióban!

www.mobilimania.hu