Anna-Wili Highfield – Papírszobrok

Anna Wili Highfield

Anna-Wili Highfield Sydneyben él, fantasztikus állatszobrokat készít papírból és réz huzalból. Szobrai egy pillantás alatt meggyőznek…

Anna Wili Highfield

A szobrok festett, strukturált, tépett papírból készülnek, melyek a papírdarabok összevarrásával kapják meg végleges formájukat. “Az öltéseket, a cérnát direkt hagyom láthatóan a szobrokon. Szerintem érdekes látni, hogyan jön létre valami … sokkal érdekesebb így, mintha rejtve lenne a varrás” – mondja munkájáról Anna-Wili.

Anna Wili Highfield

A rézhuzal szobrok esetében a réz cső hajlítással és megmunkálással alakul állatokat ábrázoló, kézi scikkekre emlékeztető szobrokká.

Anna Wili Highfield

Anna Wili Highfield

Anna-Wili 1980-ban született egy bábkészítő lányaként. Gyerekkorát meghatározta ez a kreatív közeg, újabbnál újabb csodálatos teremtmények születésénél volt jelen. Anna-Wili nagy élvezettel gyártja papír és réz állatait. A technika szinte véletlenszerűen alakult ki, mikor  egy késő éjjel azon gondolkozott, milyen ajándékot készítsen születendő kislányának. A papír volt az első anyag, ami a kezébe került, elkezdett egy kis ökörszemet formázni belőle – ebben az időben öltések helyett még ragasztót használt.

Anna Wili Highfield

Az óta alaposan megsokasodott az állatsereg, egyik teremtmény elbűvölőbb, mint a másik!

Anna Wili Highfield

Anna Wili Highfield

“Mivel papírral dolgozom, az anyag folyamatosan új utakat mutat. Többet dolgozom, mint gondolkozom és ez nálam remekül működik. Munkáim az alkotás folyamata során alakulnak ki, a folyamaton van a hangsúly. Mikor nekikezdek, sokszor nem tudom még, mi fog történni addig, amíg be nem fejezem. Ez nagyon szórakoztató.”

Anna Wili Highfield

Anna-Wili elsősorban megrendelésre dolgozik, szobrai Sydney-ből melburni, párizsi, londoni és New York-i otthonokba is eljutottak. És hogy mi lesz a következő szobor a sorban, amit alig vár, hogy elkészítsen? Egy denevér!

Anna-Wili Highfield

www.annawilihighfield.com

Via yatzer