Meseház Tinosban

Tinos

Görögország déli részén, a szárazföld és Kréta szigete között helyezkednek el a Kikládok, egy apró szigetekből álló, majd érintetlen csodálatos világ. A szigetcsoport egyike, Tinos ad otthont ennek a fantasztikus háznak, Marylin Katsairs lakberendező hétvégi házának.

Tinos

Vannak olyan terek, tárgyak, hangulatok, amik hirtelen lendületet adnak az ember fantáziájának. Számomra a Zege Architects tinos-i munkája erre a tökéletes példa. Hagyományőrző építészeti megoldások, örök anyagok, egyszerű, időtlen kivitelezés, visszafogott, de ízléses dekoráció és finom színek – és persze mindez csodálatos környezetben.

Tinos

Triandros óvárosi részén, a hegyoldalban található ez a csodás hétvégi ház, ami valójában két régi házrészből épül fel, melyeket egy festői veranda kapcsol össze. Az épület megjelenésében a helyi építészeti hagyományokat követi – íves fehér tömegek, apró ablakok, hangsúlyos kő díszítések határozzák meg az épület jellegét.

Tinos

A ház alapterülete 250 m2, az egyik házrész 2, a másik pedig 3 szintes. A belső tér kialakítását nagyvonalú, elegáns, könnyed térképzés jellemzi, mely a tulajdonosok egyszerűséget és kényelmet előtérbe helyező életmódjából adódik. A legtöbb funkciót ellátó bútor beépített a házban, a szabadon álló darabok pedig egytől egyig funkcionálisak.  Az enteriőr hangulata árasztja magából a könnyed szabadság hangulatát, itt nincs helye a nagyvárosi élet hétköznapi kötelező tárgyainak.

Tinos

Tinos

Tinos

A kiegészítők, lámpák, régi tükrök  teremtik meg a könnyed modern bútorokkal összhangban az enteriőr egyedi, izgalmas hangulatát és keltik életre a ház szellemét. Érdemes megfigyelni a részleteket – a kandalló régi márványból készült burkolatát, a fürdőszoba antikolt festését, vagy a konyha nád mennyezetét – melyek mind a régi építészeti és helyi hagyományok előtt tisztelegnek. Azt bizonyítják, hogy a modern és a klasszikus, a rusztikus és a nemes felületek nem csak kiválóan megférnek egymás mellett, de erősítik, hangsúlyozzák egymás értékeit.

Tinos

Tinos

www.zege.gr

Fotó: Yiorgos Kordakis

Via   Yatzer