Hostem Shop, London

Hostem

A JamesPlumb londoni belsőépítész stúdió (Hannah Plumb és James Russell) munkáját dicséri a Hostem divatcég új shoreditchi üzletének megjelenése. Régi templomi padok, antik faanyagok, burkolati elemek felhasználásával teljesen egyedi, lenyűgöző hangulatot varázsoltak.

Hostem

Nagyvárosokban, ahol a piaci verseny is nagyobb, megfigyelhető a tendencia, hogy a “kellemes”, “ízléses” üzletbelsők már nem elég jók. Az bolt megjelenése, hangulata és főleg egyedi stílusa adja el a terméket. A sokszor szélsőséges megoldásoktól sem elzárkózó belsőépítészek ezen a téren szinte versenyt futnak egymással, ennek eredményeképpen születnek meg London (és más európai nagyvárosok) lélegzetelállító üzletbelsői. Az Urban Outfitters, Allsaints, Camper … (és itt egy végtelen hoszú sor állhatna még) nagyszerű belsőépítészeti megoldásai után itt van már a Hostem is, ami igencsak feladja a leckét a kreatív versenytársaknak!

Hostem

A Hostem shoreditchi üzletének hangulata időutazást idéző. A falakon és a mennyezeten durva szövésű vászon burkolat látható, a padló burkolatát régi, újrahasznosított fadeszkák alkotják. A lámpaernyők,  fogantyúk és kiegészítők mind antik darabok, melyek vagy eredeti funkciójuknak megfelelően, vagy újabb értelmezésben kelnek új életre. Ezek a tárgyak adnak időtlen hangulatot az enteriőrnek.

Hostem

Olyasvalakit, aki hozzám hasonló módon rajong a régi tárgyakért, az ehhez hasonló enteriőrök természetes módon kerítenek hatalmukba. A hangulati, illetve stíluskérdésektől függetlenül azt is nagyszerűnek tartom, ha valaki meglátja a régi, sokak által szemétnek minősített tárgyakban a kortalan szépséget.

Hostem

Az apró részletek is nagy hangsúlyt kapnak a JamesPlumb enteriőrjénél. A festett zsákvászon felületek, egyedi kovácsolt vas állványok, lenvászon függönyök nyugodalmas összhatást keltenek, minőséget, történetiséget, tudatos szellemességet képviselnek.

Hostem

www.hostem.co.uk

www.jamesplumb.co.uk