Iroda feketén fehéren

Gummo

A holland  I29 design stúdió kreativitását dicséri a Gummo reklámügynökség amszterdami átmeneti szállásának belsőépítészete, a szürke minden létező árnyalatában.

A Gummo iroda számomra a tökéletes design mintapéldája. Függetlenül a szürkéhez való leküzdhetetlen vonzódásomtól a belsőépítészeti koncepció minden szinten tökéletesen megállja a helyét.

Gummo

A Gummo reklámügynökség két éves átmeneti időszakra költözött az amszterdami Parool magazin épületébe, ezért a belsőépítészeti tervezés a költséghatékonyság és minimalizmus, a fenntarthatóság és újrahasznosítás, a stílusos visszafogottság szellemiségében történt. Az I29 ennek megfelelően olyan arculatot kívánt létrehozni az enteriőrön keresztül, ami megfelel az ügynökség karakterének és designszemléletének. Egyszerű, sallangmentes, ugyanakkor megkérdőjelezhetetlenül stílusos és humoros designra volt szükség.

Gummo

A felhasznált bútordarabok szinte kivétel nélkül helyi aukciós piacokról, charity boltokból származnak, néhány darab az iroda előző bérlőjétől maradt rájuk, néhányat összeszedtek innen-onnan. Majd minden bútort és kiegészítőt speciális polyurea festékréteggel fújtak le, így kapott minden tárgy nagyszerű homogén szürke felületet.

Gummo

A bútorok külön hangsúlyt kapnak a betonpadlóra festett szürke négyzetektől, melyek a különböző funkciókat különítik el vizuálisan a 450m2-es nyitott irodatérben.

Gummo

Az I29 nem elsősorban a tér és a bútorok megtervezését tekinti a design lényegének – az atmoszférát teremtik meg, a láthatatlan dimenziót a térben, amely mégis jelen van, érezhető, és meghatározza épp úgy a térérzetet, mint a méterek, a fényviszonyok, vagy a bútorok megjelenése, és épp ebben rejlik egyediségük. Nagyon jól elkapják a hangulatot és a stílust, otthonosan mozognak ebben a láthatatlan dimenzióban. A Gummo iroda újabb bizonyíték arra, hogy a stílus nem feltétlenül pénzkérdés.

Gummo

I29

www.i29.nl