A 96 ezer kilométert megtett Könyv

Egy jegyzetfüzet 36 héten keresztül két brooklyni és két belfasti művész között vándorolt az Atlanti-óceán felett.

A különleges vállalkozás nagyon egyszerű volt, de annál érdekesebb. Minden hét szerdáján megérkezik a Könyv a négy művész közül az egyikhez, és a következő hétfőig volt ideje annak a következő üres oldalpárjának illusztrálására. A négy művész között semmilyen más kommunikáció nem volt és a könyv útjának sorrendje sem volt állandó. Így reflektálhattak egymásra, egészíthették ki egymás gondolatait, melynek eredményét ebben az izgalamas és sokszínű Könyben követhetjük nyomon.

A Könyv kalandos útja az óceánon át legelőször 2003. június 2-án kezdődött és 2004. február 2-án fejeződött be. Ez idő alatt körülbelül 96 ezer kilométer tett meg.

A művészekről egy-két gondolat:
Duke Riley (Brooklyn, NY)
Jelenleg egy tetováló szalont üzemeltet, de miután befejezte a Rhode Island School of Design fakultánsát egy művészeti felkészítő iskola vezetője lett. 1997-ben költözött át New Yorkba, ahol más művészekkel létrehoztak egy bázist más feltörekvő , fiatal művészek számára. 2000-ben az Oyster Arts cég felkérte annak a programnak a vezetésére, mely művészeti oktatást biztosít New Yorknak azon területein, ahol a bűnözési ráta magas, és a fiatalok nem jutnak hozzá megfelelő oktatási, nemhogy művészeti képzéshez.

Mac Premo (Brooklyn, NY)
Ugyanabban a suliban végzett, mint Riley. Később animátorként dolgozott, és reklámfilmeket is forgatott. Később kreatív igazgatóként is kereste kenyerét.

Rory Jeffers (Belfast, N. Ireland)
Kitűnő teljesítménnyel végzett grafikusként vizuális kommunikáció szakon. Dolgozott már a Yellow Pages-nek, a Guinnes-nek és a Smirnoffnak is. Jelenleg a belfasti Whitenois stúdiónak dolgozik.

Oliver Jeffers (Belfast, N. Ireland)
Az ausztrál születésű művész is vizuális kommunikáció szakon végzett. Már számos önálló kiállítása is volt Belfastban és Sydneyben is. Készített munkákat már a Lavazzának és a Warchild Charitynek is. Emellett gyermek könyveket is ír és illusztrál a neves Penguin Book kiadónak.

Book