Jamie Nelson neonparádéja

Jamie Nelson, a szemtelenül fiatal (24 éves) divatfotós nem szokványos divatanyagokat készít. Persze az ő képein is modellek pózolnak – mint minden más divatfotón –, de nem akárhogyan, s nem akármilyen sminkben, környezetben. Az élénk, eleven képek szenvedélyes világba repítenek minket.

A new york-i fotográfus honlapján (és eme bejegyzés galériájában 😉 jobbnál jobb képekre lelni, az én személyes kedvencem mégis ez a szoláriumban fotózott neonparádé. Remekül kiegészíti egymást a pin up, a neonfény, s a szuper sminkek. Jamie Nelson fotói remek érzékről árulkodnak, harmóniában van a smink, a ruha, s a környezet. Sikerének egyik titka, hogy nagyszerű csapattal dolgozik. A neon sorozat esetében Danielle von Braun művészeti vezető, Lottie Stannard sminkes, Eloise Cheung fodrász és Anna Katsanis stylist támogatta őt a munkában.

Jamie bátor képei számos nemzetközi kiadványban, reklámban megjelentek már (Cosmopolitan, Elle, Harper’s Bazaar, Glamour, Marie Claire, InStyle, Vanity Fair), a new york-i és római kíváncsi szemek pedig nemrég kiállításon is megtekinthették fotóit.

S hogy hogyan jutott el idáig ilyen fiatalon? A négy éves fotósuli mellett rengeteget gyakorolt. Kifinomult ízlése, vizuális képességei belülről fakadnak, képei alapját saját élményei alkotják. De rengeteg ötletet merít csapatából is. A fodrász, a sminkes és a művészeti vezetés nélkül nem lenne ilyen hatása munkáinak, bevallása szerint ők nagyban hozzájárulnak a végső képhez.

Jamie-t sosem érdekelte megszállottan a divatipar, sokkal inkább szereti megfogni annak esztétikai és művészi oldalát. Előszeretettel fotóz szájakat, kedveli a nagy, látványos ajkakkal rendelkező modelleket.

Álma, hogy az olasz Vogue és Numero oldalain is megjelenhessenek munkái. Szerinte ugyanis a legtöbb amerikai lap túl konzervatív, nem fogadják elég lelkesen az ő ötleteit, márpedig Jamie úgy szeret dolgozni, ha ügyfelei nem korlátozzák, ha nem bírálják felül elképzeléseit.

Ha már most ilyet tud, mi lesz néhány év múlva?

www.jamienelson.com