Design Hét programok – Október 2. szombat

Roham Galéria

A Design Hét ideje alatt igyekszünk nektek napi rendszerességgel ajánlani programokat, érdekességeket a széles programkínálatból szemezgetve. Ez persze csak néhány a rengeteg design esemény közül, a teljes kínálatot itt találjátok. A holnapi napra meleg szívvel ajánljuk nektek a Printa és a Finnagora közös szervezésű, a finn design remekeit bemutató kiállíátást és a RoHam Galéria saját szervezésű kiállítását. A részletekért olvassatok tovább…

Printa

A finn design klasszikus darabjai közismertek, de milyen a mai finn formatervezés? A PRINTA bemutatóterem egyedülálló lehetőséget nyújt a budapesti közönségnek, hogy betekinthessen a mai finn formatervezés világába.

Turkuban kivételesen dinamikus és élénk mozgás tapasztalható e téren. Turku a legrégibb finn város, az ország délnyugati partvidékén fekszik. Számos ismert és egyelőre ismeretlen designcég működik a régióban. A Turku Design olyan jelenség, amelyre a finn és a nemzetközi sajtó egyaránt felfigyelt.

Az október 2-án, szombaton nyíló kiállításon tizenöt turkui formatervező mutatja be több mint ötven alkotását, amelyeket kivétel nélkül Finnországban terveztek és állítottak elő.

A termékek széles körével lehet megismerkedni a lakberendezési tárgyaktól a ruházatig és ékszerekig, sőt vásárolni is lehet belőlük. Turku 2011-ben Tallinnal együtt Európa kulturális fővárosa lesz.

Megnyitó:  2010. október 2., szombat , 19.00 óra. Minden érdeklődőt szívesen látunk!

A kiállítás nyitvatartása (eladás): 2010. október 2. – december 31.

Kiállítók:

Klo Design

Punainen Norsu

Kui Design

Kotona Design

Tonfisk Design

Innollinen

WooDoo Design

Bellibelli

Essi Kotaviita

Melkei

Sanna Rinne

Saana ja Olli

Terraviiva

We are Jeti

Polkka Jam

Woodloop

A kiállítás rendezői:

Turku Design ILMIÖ-projekt

A Turku Design ILMIÖ(Turku Design JELENSÉG) 2011 végéig tartó projekt, amely a turkui formatervezést ismerteti meg a nagyközönséggel és szakmai közvéleménnyel. A projektet a Klo Design Oy koordinálja és a 2011-es turkui európai kulturális főváros programsorozat része.

PRINTA showroom& shop

A Printa Akadémia, Budapest legfrissebb concept üzlete, azaz galéria, bolt, kávéház, akadémia. 2009. december 2-án nyílt meg a forgalmas VII. kerületben. A Rumbach Sebestény utca 10. szám alatt található Printa Akadémia izgalmas multifunkcionális tér. Tulajdonosai Majoros Zita és Claudia Martins.

Roham Galéria

A RoHAM művészeti és kulturális magazin célja, hogy színvonalas platformot biztosítson a hazai fantasztikus irodalom, illetve a grafika, a fotó és a képregény műfajában tevékenykedőknek. A kiadvány célja a fiatal tehetségek felkarolása, missziója a „mainstreamet” kerülő, progresszív produktumok bemutatása. A hazai fiatal grafikusok dühöngőjeként funkcionáló RoHAM magazin egy csoportos kiállítás keretében az idén megjelent számok legjobban sikerült illusztrációiból rendez válogatást. Kiállítók: Stark Attila, Baranyai (b) András, Vidák Zsolt, Sirály Dóri és sokan mások.

2010. október 1-2. péntek-szombat:
Duplázás és felezés – Design hétvége a Rohamban!

RoHAM Galéria
1088 Budapest, Vas utca 16.
Nyitva: október 1 – 9.
K –SZO: 14:00–20:00