10.04 – DesignHétfő

Manier

A Design Hét hétfői programjaiból ajánlunk Nektek néhányat…

Stylist névjegyek

Stylist névjegyek

Október 1-9. 20:00

Az elmúlt évtizedben a stylist szakma hihetetlenül gyors térhódításának lehettünk tanúi, sőt ezek a fáradhatatlanul megújuló kreatív szakemberek mára nélkülözhetetlenné váltak; vagyis nélkülük elképzelhetetlenek a színes magazinok, a reklámfotózások, a divatbemutatók, a stílusos terek és a szemünket is kényeztető gasztronómiai élmények. A Design Terminál szatellit kiállításán az egyébként mindig háttérben maradó stylistok főszereplővé válnak és minienteriőrök formájában nyújtják át névjegyüket, vagyis fogalmazzák meg személyes vízióikat a divat és a design világáról.

Kiállítók:
Flesch Andrea & Csáki Tünde enteriőr, wardrobe stylist & art director
Haberland Attila & Haberland-Isai Anita art director & stylist
Horváth Eszter stylist & cake designer
Kapolka Ágnes festőművész & food stylist
Kiss Heni stylist & set designer
Matisz Alíz enteriőr stylist
Molnár Anikó stylist
Pálmai Angie stylist & creative director
Tóth Ali & Virág Anikó stylistok
Tóth Tímea enteriőr stylist

Code-Decode Showroom
1061 Budapest, Nagymező u. 9.
Nyitva: október 1 – 9.
H–P 10:00–18:00, SZO 10:00-14:00

Manier

Manier staféta

Október 4. 19:00

Pályázati rendszerben fiatal iparművészek kapnak lehetőséget arra, hogy a Hajós utcai showroomban az általuk összeállított anyagokat vetített felületként jelenítsék meg, vagy a kirakatokban prezentálják. A kiválasztás kritériuma, hogy a koncepció innovatív módon közelítsen a kép- és tárgyalkotáshoz. A Showroom kísérleti galériájának segítségével létrejöhet a nyilvános városi közeggel szoros kapcsolatban álló alkotói jelenlét. A Manier Staféta koncepciójának ismertetését az első megvalósult projekt kiállításmegnyitója követi.

Manier Showroom
1065 Budapest, Hajós utca 12.

Formatervezési díj

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj

DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG ÉS KIÁLLÍTÁS
Október 4. 17:00

Magyar Formatervezési Díj pályázat 2010
Idén 31. alkalommal kerül átadásra a Magyar Formatervezési Díj. A Magyar Formatervezési Tanács gondozásában a szakma legnívósabb hazai pályázatán a rangos elismerést négy kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka – ítéli oda a hazai design legkiemelkedőbb teljesítményeiért a neves alkotóművészekből, szakemberekből álló zsűri. A nyertesek, különdíjasok, valamint a kiemelt pályázók munkáiból nyíló seregszemle bepillantást enged a magyar tárgy- és formakultúra területén jelenleg zajló folyamatokba.

Design Management Díj pályázat 2010
Az elmúlt évben útjára indított díj elismeri és bemutatja, hogyan segítheti a design alkalmazása és szakszerű menedzselése egy szervezet célkitűzéseinek megvalósítását, eredményes működését.

Néprajzi Múzeum, Díszterem
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
Nyitva: október 5 – 24.
K–V 10:00–18:00

mono

Ki lesz 2010 enteriőrstylistja?

Október 4.

A Design Hét Budapest ideje alatt debütál a Mono Fashion Nubu Home névre keresztelt lakberendezési kollekciója. A Mono Fashion egyik kirakatát az új termékvonal darabjaival rendezik be. A fesztivál ideje alatt a kirakat hétfőtől péntekig minden nap más arcát mutatja, mivel a 4szoba.hu előzetes pályázata alapján kiválasztott öt enteriőrstylist napról napra újratervezi azt. Az öt kirakatra a 4szoba.hu Facebook oldalán lehet szavazni október 31-ig. A legnagyobb tetszést arató alkotás készítője elnyeri a 2010 legkreatívabb enteriőrstylistja díjat és az ezzel járó értékes nyereményt: egy szakmai utat a milánói iSalonira.