Take me with you

Take me with you
Mutass meg valamit magadból és környezetedből, és közben ismerd meg a többieket is körülötted!

Steph Yiu és Jared Novack idén júliusban 100 darab egyszer használatos fényképezőgépet rejtett el Chicagoban, a Wicker Park Bucktown városrészében. A szerencsés megtalálóknak a kamera dobozán lévő rövid ismertető elolvasása után már csak annyit kellett tenniük, hogy képeket készítsenek, majd visszaküldjék a két fiatalnak a gépet.

Take me with you

Hogy az elrejtett fényképezőgépek ne merüljenek örök feledésbe, és így megmentve a programot a totális kudarctól egy twitter oldalon kaptunk folyamatosan információkat az egyes kamerák helyzetéről.

Take me with you

A program célja, hogy a kerület, illetve annak lakói személyes történetek, ez esetben képeken keresztül kerüljenek közelebb egymáshoz. A szerencsés megtalálónak lehetősége nyílik arra, hogy megmutasson valamit környezetéből, magáról, életéről. Nincs semmi kikötés, támpont, útmutatás. Csak arra kíváncsiak a szervezők, hogy ki mit oszt meg a fényképeken keresztül.

Take me with you

A beérkezett képeket, sorozatokat folyamatosan közlik a honlapon, melyek később egy kiállítás keretében lesznek láthatóak.  A pár egy elhagyatott, üres bolt kirakakát diszítik ki a kinyomtatott fotókkal. A cikk írásának ideje alatt már az összes kamera gazdára talált. Így a program igen sikeresnek bizonyult, és a szervezők nagyon izgatottak, hogy miharabb kidolgozzák az összes fotót. Talán egyszer mi is csinálhatnánk ehhez hasonlót…

Take me with you

Itt megtekinhetitek az eddig beérkezett gépek fotóit:

takemewithyou123.com