Streetfashion Budapest – Utcai divat másképp

Street Fashion Budapest

A Street Fashion Budapest érdekes interaktív felület a streetfashion blogok világágban –  pályázat és kutatási projekt egyben, melyet Simonovics Ildikó divattörténész, a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének vezetője indított el. A projek lényege a budapesti utcai viseletek feltérképezésére és egy speciálisan erre a célra létrehozott digitális archívumban való megőrzése. A hétköznapi öltözködésnek, mint önkifejezési, mint identitásformáló eszköznek, mint egyes közösséghez való tartozásnak vagy éppen az attól való elhatárolódásnak, a mai városi társadalomban betöltött szerepének vizsgálata.

Street Fashion Budapest

Az SFB projekt kutatási és „online” gyűjteménygyarapítási programja egy erre a célra létrehozott önálló website-on, www.streetfashionbudapest.hu, keresztül jön létre, mely a gyűjtés és a kutatás mellett egy, a divat és az öltözködés iránt érdeklődő közösség új, tematikus oldala kíván lenni. Azonban annyiban különbözik az oldal a már ismert street fashion oldalaktól, hogy itt mindenkinek lehetősége van feltölteni, megörökíteni, megosztani , kedvelni saját, vagy a neki tetsző képeket, illetve szavazni a kedvencekre. Így átfogó képet kapunk a mai divatról való gondolkozásról.

Street Fashion Budapest

Az adatbázis a regisztráltak által beküldött fotók mellett egyes eseményeken (divatbemutatók, partik, fesztiválok) kampányszerűen a MOME fotó szakos végzős hallgatói által készített fényképekkel bővül.

Ráadásul most még nyerhettek is! Ha október 30-ig feltöltitek képeiteket és a fotó a látogatók által a legtöbb szavazatot kapott öt fotó egyike,  90 000 Ft értékben választhattok ruhát, kiegészítőt a legnépszerűbb kortárs magyar divattervezők ( Abodi Dóra, Anh Tuan, ARTISTA, Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka, NUBU, Use Unused) kollekciójából. Ne habozzatok, legyetek csinosak és küldjétek büszkén a képeket, hogy mindenki láthassa!

Street Fashion Budapest

Ezen kívül a kiválasztott legérdekesebb, legegyénibb öltözködésű karakter fotózáson vehet részt, interjú készül vele, ahol bemutathatja gardróbját, és egy-egy öltözék megvásárlása is kerül a múzeum számára. A legjobb 10 karakter profi fotózásán készült anyagból a Marie Claire decemberben megjelenő számában közölnek válogatást! A kutatás eredményét, a teljes archívumból készült válogatást 2011-ben kiállítás keretében kerül bemutatásra.

Street Fashion Budapest