Puklus Péter fotói

Puklus Péter

Puklus Péter fotóművész környezetét, barátait, a hétköznapi élet pillanatait rögzíti. Csendéleteket, portrékat, vagy elkapott pillanatokat látunk szokatlan megközelítésből…

Puklus Péter

Puklus Péter

Puklus Péter

Péter az őt körülvevő emberek portréit gyűjti.  Intimacy – No Title elnevezésű sorozatában különféle módokon dokumentálja a hozzá közelállókat – emlékeket, érzéseket gyűjt és őriz meg. Lassanként mindenkihez eljut. Rokonokhoz, barátokhoz.  Valójában a képek akár ezeknek a kapcsolatoknak a szimbólumai is lehetnek. Vagy éppen a képeken látható embereket egymáshoz fűző kapcsolatok szimbólumai, személyes titkoké, melyeket a képen szereplő emberek tekintete tár fel előttünk.

Puklus Péter

Puklus Péter

Puklus Péter

A dokumentáláshoz hozzá tartoznak a képek létrejöttének körülményei, és ezek megörökítése – a fotók mellett rövid videók közvetítik a pillanat hangulatát. Ezek által válik kézzelfoghatóvá, valóságossá egy-egy személyes történet. A művészet hétköznapi élet lesz egyszerre, és ettől élhető át igazán, azt hiszem, így érinti meg a befogadót, legalább is nálam ez történt.

Puklus Péter

Nagyon kedvelem Péter képeinek személyes hangulatát, emberségüket, természetességüket. Sok minden eszembe jut róluk, a hétköznapi élet apró eseményeibe vetett hit, a valóság őszintesége és sok minden más is, de nézzétek végig a fotókat és kedveljétek bennük azt, ami számotokra a legfontosabb!

Puklus Péter

Puklus Péter

Puklus Péter

Péter fotográfiáit a Király utcai Inda Galériában tudjátok megnézni és megvásárolni!

www.peterpuklus.com