Betűk, számok és írásjelek

Keira Rathbone

Keira Rathbone. Az írógép-művészet legfiatalabb képviselő(nő)je.
Keira Rathbone
Keira Rathbone, 2002-ben egy csodálatos, narancssárga színű Silver Reed írógépet pillantott meg, mindössze 5 fontért egy adomány boltban. Annyira megtetszett neki a készülék, hogy megvette és magával vitte az egyetemi kollégiumba. Eleinte nem nagyon nyúlt hozzá a szerkezethez, de később egyre jobban kezdte a figyelmét felkelteni. Miután többször is maga elé helyezte, Keirának teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy rajzolásra szeretné használni.

Keira Rathbone

A 27 éves Keira előadóművésznek nevezi magát. Nem idegen tőle, hogy a legváratlanabb helyeken vegye elő írógépét és elkezdjen vele rajzolni. Ha éppen megszállja az ihlet a buszon, pár perc múlva már ölében is a gép, és azonnal nekilát a munkának. De előfordult már, hogy koncerten, tengerparton vagy jótékonysági estéken is elkezdte ütni a billentyűzetet. Természetesen a mai fiatalok már nem igazán találkozhatnak írógéppel, így többen kíváncsian és érdeklődve közelítenek a művészhez. Így nemcsak szórakoztatja a közönséget, mely éppen köréje tornyosult, hanem egy darabka történelmet is életre kelt, miközben éppen alkot.

Keira szerint nagyon fontos, hogy kommunikáljon az emberekkel a művészetéről, ezért szeret nyilvános tereken megjelenni a gépével, és az így létrejött kölcsönhatás és figyelem nagyon ösztönzően hat rá.

Minél részletesebb egy alkotás, annál több idő szükséges az elkészítéséhez, ami akár lehet több hét, vagy több hónap is.

Keira Rathbone

Mielőtt Keira kifejlesztette a tökéletes technikát számtalan órát töltött kísérletezéssel. Nagyon sok mindentől függ, hogyan jelenik meg az adott billentyű a papíron. Nem mindegy, hogy pontosan hol és milyen erővel ütjük le a betűket vagy számokat. Az ábráknál nagyon fontos, hogyan jelennek meg a világos illetve a sötét részek. Először kis formákkal gyakorolt, majd egyre komplexebb dolgokkal folytatta és törekedett arra, hogy minél jobban létrehozza a formák, ábrák mélységét.

Alkotásait már számos, nagyvárosban kiállították és folyamatosan készít illusztrációkat magazinoknak, lapoknak is.

Keira Rathbone honlapja