Kivételesen izgalmas pályázati felhívások!!!

Íme néhány nagyon izgalmas pályázati felhívás, melyeket szeretnénk figyelmetekbe ajánlani, érdemes végigböngészni őket!

A GIERRY kft. divattervezői pályázatot indít. Ha érzed magadban a kreativitást és a versenyszellemet, ha meg akarod mutatni a tehetségedet, ha bizonyítani akarsz saját magadnak és másoknak és emellett referenciára szert tenni, JELENTKEZZ!

A pályázaton való részvételhez 3 rajzra van szükség:

  • 1 alkalmi ruhaterv kiegészítőkkel (kisestélyi vagy koktélruha)
  • 1 komplett őszi vagy tavaszi, utcai, 3 részből álló ruhaterv kiegészítőkkel
  • 1 szabadon választott stílusú, egyedi ruhaterv kiegészítőkkel „Las Vegas és Casino” témakörben

A kért rajzokat anyag illetve szabásmintával kell elkészíteni A/4-es vagy A/3-as formátumban és azt a lent megadott címre elküldeni.

Feltételek:

  • végzett vagy még tanuló formatervezők, divattervezők, textiltervezők és ruhakészítők jelentkezését várjuk 18-30 év közötti korhatárral
  • az a pályázó, aki bármilyen szakmai jellegű céggel szerződésben áll illetve tanulmányi ösztöndíjjal rendelkezik, az itt meghirdetett pályázaton nem vehet részt
  • a pályázaton résztvevők nem nyújthatnak be olyan terveket, amiket már korábban felhasználtak iskolai vagy más hasonló felhíváson
  • fontos, hogy a pályamunkák kivitelezhetőek legyenek, tehát mindenképp a hordhatóság határain belül kell maradniuk

Díjazás:
A beérkező pályamunkák közül, szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 10 kollekció frekventált helyszínen ismertetésre kerül egy divatbemutató keretein belül. Bemutatón a meghívott zsűri kategóriánkénti szavazatai alapján 3 nyertes kerül kiválasztásra, mely ruhák tervezői szakmai tárgyjutalomban részesülnek.

Egyéb információk:
Divatrajzokat, terveket, (és az ezekhez tartozó esetleges dokumentációkat) illetve egy rövid (szakmai jellegű) önéletrajzot kell elküldeni a postai címre, valamint mellékelni kell egy nyilatkozatot arról, hogy a pályázaton induló elismeri, hogy az elküldött tervek a saját munkái, és ezek a továbbiakban a GIERRY kft. kizárólagos tulajdonát képezik. A 10 legjobb közé be nem került divatrajzok a pályázónak visszaküldésre kerülnek és azt a cég a továbbiakban semmilyen célra nem használja fel.

A pályázat postára adásának határideje: 2010. december 10.

Postai levélcím: GIERRY kft. , 1062 Budapest Andrássy út 91.

December 31-ig értesítünk, hogy a munkád bekerült-e a 10 legjobb alkotás közé és hogy megméretheted-e magad a nagyközönség előtt.

Ha bármi kérdésed lenne a jelentkezéssel vagy a feltételekkel kapcsolatban az alábbi telefonszámon érdeklődhetsz: Varga Edina:  20/505-6602


Felhívás művészeknek! III. Diploma Nélkül képzőművészeti pályázat a Bakelitben:

Ha nem vagy képzőművészeti felsőoktatásban tanuló, de úgy érzed, ettől még bőven volna mit megmutatnod a közönségnek, akkor pont neked találták ki a Bakelit Multi Art Center által meghirdetett III. Diploma Nélkül pályázatot.
dén már harmadik alkalommal hirdetjük meg nagy sikerű Diploma nélkül pályázatunkat. Az autodidakta művészeket támogatni hivatott kiállítás 2010. november 26-án nyílik, a bekerülőket pedig pályázat keretében válogatják ki, melynek határideje: 2010. november 12.

Pályázati feltételek:

▶ A pályázaton minden 18. életévét betöltött, a IX. kerületben vagy környékén élő alkotóművész indulhat, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával, illetve nem hallgatója állami képzőművészeti vagy iparművészeti felsőoktatási intézménynek.

▶ Pályázni lehet festmény, grafika vagy kisplasztika kategóriákban. A pályázatnak tematikai, műfaji és stílusbeli megkötöttsége nincs.

A pályázás menete:

▶ A környezettudatosság kapcsán és persze egyszerűsége folytán is, egy olyan pályázási rendszert dolgoztunk ki, amiben minimálisra csökkenthetjük a papírmunkát és így a felhasznált papír mennyiségét.

A pályaműveket ezért 2010. október 4-től elektronikus (digitális) formában kérjük feltölteni ide:

http://bakelitstudio.hu/src/palyazat/

Továbbá csatolva kérjük a következő adatokat: mű címe, mérete/súlya (szobor vagy plasztika esetén), készítésének dátuma, technikája, eszmei értéke, a pályázó neve, életkora, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe, valamint kerületi kötődésének rövid leírása.

▶ A benyújtott pályaművek feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz keretezve – a grafikák, a pasztell és az akvarell képek keretezett üveglap mögött, vagy két üveglap között – legyenek elhelyezve.

▶ Méretbeli megkötés: lehetőség szerint az alkotások 50×50 cm és 150 x 200 cm közötti méretűek legyenek.

▶ Hozzájárulási díj: 3000 Ft. Ez az összeg azokra a jelentkezőkre vonatkozik, akiknek munkája a zsűri által továbbjutott.

▶ Egy művész maximum öt alkotással pályázhat, melyből a zsűri dönti el, hogy alkotónként hány művet állítunk ki. A zsűri elnöke: Atlasz Gábor festőművész.

Jelentkezési határidő:

2010. október 4- november 12. A nyertes pályázókat folyamatosan értesítjük!

Kiállítás dátuma:

2010. november 26. Bakelit Multi Art Center. A kiállításról bővebb információt később küldünk ki.

Tehát nincs is más dolgod, mint pályázni! Ne feledd, a kiállítás rólad és neked szól: bemutatkozási lehetőség, számos médiafelületen való megjelenés, illetve a kiállítás meghívottjai között olyan vendégeket is várunk, akik támogatják illetve felkarolják a művészeket.

A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek. További információk a pályázattal kapcsolatban a bakelit.diplomanelkul@gmail.com e.mail címen kérhetők!

Bringa egyediesítő pályázat

2010. szeptember 27.Pályázat kiírása: 2010. szeptember 27.
Pályázat határideje: 2010. október 18.

TECHNIKAI FELTÉTELEK

Grafikaiterveket várunk. A pályamunkát az elbíráláshoz JPG file, RGBPC/Mac formátumbankell feltölteni.

Jogi és személyi feltételek:

o Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy.
o A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényesképviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak.
o Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt kifeltételt a pályázókkal szemben.
o Pályázhatnak jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdaságitársaságok is.
o Pályázni csoportosan is lehet.
o A pályázat kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve afelsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.
Pályamunkák beadásának feltételei:

o A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltételmegsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nemkaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázóköteles a díjat visszaszolgáltatni.
o A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy apályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy azáltala benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetveszemélyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.
o Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.
o Az érvényes pályázat feltétele a www.arcmagazin.hu weboldalon való pályázóiregisztráció, a pályázati anyag megfelelő formátumban való feltöltése, és apályázati feltételek elfogadása.
o Amennyiben a feltöltött pályamunka részét képezi létező termék vagy létezőjogi személy jogilag védett márkajelzése, logoja vagy bármely más arculatieleme, a pályázat érvényességének feltétele az adott márka, logo vagy arculatielem jogtulajdonosának írásos hozzájárulása.
A pályázat benyújtásának módja:

o A pályamunka benyújtása elektronikusan, a www.arcmagazin.hu weboldalontörténik.o A pályázónak mindenekelőtt regisztrálnia kell a fent említett weboldalon éselfogadnia a pályázati feltételeket.
o Az adatlap kitöltését követően a pályázónak fel kell töltenie a pályamunkát akövetkező pontban felsorolt technikai feltételeknek megfelelően.
o Amennyiben a pályázó szükségét érzi a pályamunkához készíthet egy leírást(rtf vagy doc formátumban).
o Határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.
o Kérjük a pályázókat, hogy a regisztrációnál megadott e-mail címüket apályázati időszakban és azt követően folyamatosan figyeljék!
o A zsűrizést követően a www.arcmagazin.hu oldalon valamint az ARC facebook oldalán tesszük közzé a nyertes pályaművet.

Magyarország szubjektív atlasza pályázat alkotóknak!

Kreatív vagy? Van véleményed Magyarországról? Az atlasz elkészítéséhez harminc (társ)alkotót és egy tervezőgrafikust pályázaton választunk ki (a tervező grafikus pályázat leadási határideje 2010 október 4.!) A projekt célja, hogy elkészítsük Magyarország szubjektív atlaszát hazai kreatív emberek szemével, a korábbi kiadványok mintájára (Subjective Atlas of Palestine, Subjective Atlas of Serbia, Subjective Atlas of the Netherlands). Várakozásaink szerint az atlasz sokrétű, izgalmas és látványos bemutatása lesz országunknak, nemzeti és kulturális identitásunknak.

A magyar kiadás ötlete Annelys de Vet holland tervezőgrafikustól származik, aki helyi alkotókkal együtt készíti el az adott ország szubjektív atlaszát. Az atlasz elkészítéséhez harminc (társ)alkotó és egy tervezőgrafikus részvételére számítunk, akiket egy pályázat során választunk ki a holland tervező közreműködésével.A projekt megvalósítása
A tervező a Kitchen Budapestben 2010. november 22 és december 3 között megtartandó kéthetes workshop keretében dolgozik majd együtt az alkotókkal, akik nemcsak ötleteket adnak, hanem vizuális, grafikai, vagy pl. tipográfiai tartalmakkal járulnak hozzá az atlasz alapanyagához. A munkákon túl minden társalkotó egy rövid leírással és fényképpel szerepel a kiadványban. Az atlasz végül Annelys de Vet szerkesztésében és egy fiatal magyar grafikus közreműködésével készül el, és terveink szerint, 2011 elején jelenik meg, nyomtatásban és online formában is.


Felhívás részvételre – (társ)alkotó

A csapatban résztvevő harminc alkotóval szemben fontos elvárásunk a vizuális kommunikációban vagy a vizuális önkifejezésben szerzett tapasztalat. A résztvevők kiválasztásánál arra törekszünk, hogy minél sokrétűbb tudással és szakmai hátterrel rendelkező csapatot állítsunk össze. Így művészeken és designereken túl számítunk – többek között, de nem kizárólag – építészek, informatikusok, szociológusok, hackerek, illetve közéleti aktivisták pályázatára.

Várjuk jelentkezésedet, ha

  1. ha szeretnél alkotó részese lenni Magyarország szubjektív atlasza elkészítésének;
  2. van tapasztalatod az önkifejezés bármely vizuális megnyilvánulásában;
  3. kreatív vagy, és ötleteidet szívesen megosztod másokkal;
  4. kíváncsi vagy mások ötleteire, és konstruktívan állsz mások munkájához;
  5. a workshop ideje alatt (2010. nov. 22. – dec. 3.) szabaddá tudod magad tenni legalább 4-5 hétköznapra, és meg tudsz jelenni a Kitchen Budapestben (1092 Budapest, Ráday utca 30.);
  6. vállalod, hogy munkádat felhasználhassuk az atlaszhoz, és azt Creative Commons BY-NC-ND licenc alatt közzétegyük, illetve támogató partnereink számára hasonló feltételekkel rendelkezésre bocsássuk.

Amit kínálunk:

  1. részvétel a kéthetes workshopon, 2010. november 22. és december 3. között;
  2. megjelenési lehetőség Magyarország szubjektív atlaszában, a neved, fényképed és rövid profilod szerepeltetésével az alkotók között.

Jelentkezz alkotónak!
Amennyiben szívesen rajzolnád (festenéd, programoznád, hímeznéd, faragnád, rágnád, hajtogatnád… stb.) velünk Magyarország szubjektív atlaszát, jelentkezésedet emailben nyújtsd be a szubjektiv@kitchenbudapest.hu címre 2010. október 31-ig.

Kérjük, hogy pályázatod tartalmazza az alábbiakat:

  1. név, elérhetőség;
  2. rövid szakmai előélet;
  3. nyelvtudás (az angol nyelv ismerete előny, de nem alapfeltétel);
  4. számítógép- és programismeret (grafikai szoftverek ismerete előny, de nem alapfeltétel);
  5. honlapod, blogod linkjét, ha van;
  6. portfóliódat vagy az arra mutató linket, ha van;
  7. gondolataid, skicceid a témáról.

A projektről
Szervező: Kitchen Budapest
Szerkesztő: Annelys de Vet
Kurátor: Bujdosó Attila
Szakmai partnereink: MOME Line, Trafó, WAMP.
Támogatóink: Az atlaszt a Holland Királyság Nagykövetségének és a Fonds BKVB támogatásával készítjük el.

Kapcsolat
Bujdosó Attila, Kitchen Budapest
bujatt@kitchenbudapest.hu
+36 70 280 9137

Comments are closed.